én utálom. Fogalmam sincs mi abban a jó, hogy fél órát nézed a botot, megmoccan a damil, aztán kitekersz egy halat, kiszeded a horgot a pofájából, és visszadobod lassú halálra ítélve, vagy a vödörberakod és hazaviszed hámozgatni meg belezgetni.
Balatonparti városban nevelkedtem, csináltam ilyet gyerekkoromban, nekem semmi élvezet nincs benne.
Rengeteg dolog van, ahol nyugi van. De itt csak ülni kell hozzá.
Egyébként valóban jó hobbi annak, aki ezt élvezi.
Több olyan eleme van a horgászatnak, ami a férfiak számára vonzó. A horgászat által okozott "stressz" olyan jellegű, amivel a kisgyermek várja az ajándékát, várakozással telli és szorongás mentes. Ettől remek kikapcsolódás, amit a maga által választott társaságban vagy leginkább egyedül tud végezni.
Rengeteg kombinációs lehetőség van a szerelék kialakításában, amiben kiélheti technikai problémamegoldó kreativitását. A horgászhely és módszer kiválasztása már a stratégia alkotás első eleme. Aztán jön a szerelék és a stratégia minél pontosabb megvalósítása.
Amennyiben a horgászat eredményes az megerősítés a stratégia és a végrehajtás megfelelőségéről és a zsákmányszerzés önmagában is nagyon jó érzés és ez a jó érzés független attól, hogy a kifogott halat elfogyasztja vagy visszaengedi az ember.
Közben jó levegőn, szép környezetben van az ember és nem érzi céltalannak a kinttartózkodást.
Mindezek összessége adja a horgászat drogszerű vonzerejét a férfiak jelentős részének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!