Szar ember vagyok hogy ezek után azt érzem, hogy kevésbé tisztelem ezt a nőt?
Egy egyetemi vizsgakurzust vettem fel, sosem találkoztam a tanárnővel. Kaptunk egy kör e-mailt, amiben "Kedves Hallgatók!" megszólítással kezdte. Írtam neki, én pedig "Kedves Y" megszólítással. Válaszában már "Tisztelt XY" formában szólt hozzám, majd azzal kezdte, hogy "Az oktatók megszólítása egyetemünkön: tanárnő, illetve tanár úr.".
Oly mértégben fel tud idegesíteni az ilyen, és elképzehetetlen mértékben csökken a megbecsülése a szememben az ilyen flegma, kikérős stílusú embereknek, hogy az már részemről is túlzás. Én mindig tisztelem aki többet ért el nálam, de aki ezen akad fenn és problémázik, ahhoz nem akarom hogy sok közöm legyen az életben, nem az az öltönyben mászkáló ügyvédtípús vagyok.
"nem is olyan régen nekem magyar órán tanították a hivatalos levél fogalmazását, és azt is, milyen körökben kell használni."
Hát, én már kicsit régebben jártam, és akkor ezt nem tanultuk. Viszont akkor még jobban benne volt a köztudatban, bár már egyre halványuló formában.
Szóval, ha iskolai tananyag, akkor igazából szerintem sincs mentség...
Lehet, hogy csak en értek félre valamit, de ha egy ilyen levelet kapnék, hogy "Kedves Hallgatók!..." akkor lehet hogy én is úgy írnék az oktatónak, hogy "Kedves Gyakori Gyöngyvér tanárnő!"
Bár a tanárnő szerintem sem maradhat el, ha csupán ennyi hiányozna még nem sértődnék meg és nem oktatnám ki a hallgatót.
Utolsó! Igen félre érted. Nem az volt a baj, hogy azt írta Kedves Tanárnő!
Hanem Kedves "Katalin"! (most írtam egy nevet)
:D Na ez mekkora bunkóság már, és még ő van kiakadva... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!