Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért sértődtek meg a nagybáty...

Miért sértődtek meg a nagybátyámék?

Figyelt kérdés

Nem ajánlották fel, hogy visszategezzem őket, pedig már bőven felnőtt vagyok. Írtam nekik húsvéti üdvözletet a következő szöveggel: "Kedves X. bácsi és Y. néni! Áldott húsvéti ünnepeket kívánok Önöknek! Tisztelettel: Z."

A szüleimnek azt mondták a telefonban, hogy inkább ne is küldtem volna nekik üdvözlőlapot, mélységesen megsértődtek a szövegen. Mi rosszat tettem?

2018. ápr. 2. 11:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Azért sértődtek meg, mert úgy érezték, hogy bácsizással és nénizéssel véneknek minősítetted őket.

A tegezésnek és visszategezésnek ehhez nincs semmi köze.

2018. ápr. 2. 12:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Ők követelik, hogy bácsinak és néninek szólítsam őket. A leveleiket is így írják alá.
2018. ápr. 2. 12:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán túl hivatalosnak, hidegnek vélték az önözést és a "tisztelettel"-t.

Ha "csókolom magukat" vagy "szeretettel üdvözlöm magukat" írtál volna, esetleg jobban értékelték volna.

De azért szép dolog, hogy egyáltalán írtál nekik, elég bunkó dolog ilyesmitől felkapni az agyvizet.

2018. ápr. 2. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

Mi emberek rendszerint olyan pontjainkon vagyunk megserthetok,ahol erzekeny pontjaink,netan sebeink vannak.

Egy lelki egeszsegnek orvendo embert nehez megserteni.

Imadkozz lelki gyogyulasukert!

2018. ápr. 2. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Őket megkérdezted már erről?
2018. ápr. 3. 20:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Állítólag nem adtam meg nekik a "nekik kijáró" tiszteletet. De könyörgöm, mit vártak?
2018. ápr. 3. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy lett volna okuk megsértődni,semmi rosszat nem írtál.A leirtakból az tűnik ki távolabbi viszonyban vagytok egymással.
2018. ápr. 17. 22:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Mivan?

Miféle rokonság az ahol ilyenen valaki megsértődik?

Az lett volna az utolsó kapcsolatom velük.

2019. jan. 3. 16:33
 9/10 anonim válasza:

Az ilyen megsértődések mögött mindig más van.

Ez csak púder.

Kerestek valami indokot, hogy most ti érezzétek magatokat rosszul.

Az ilyen embereket utálom!

2019. dec. 26. 10:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Másfél év után megoldódott már a probléma? Kiderült, miért sértődtek meg? Még most sem tudok racionális okot...

2019. dec. 27. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!