Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy illik a tanáromnak...

Hogy illik a tanáromnak messenger üzenetben köszönni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy kérdést tőle messengeren, amire kéne válaszolni, de fogalmam sincs, hogy hogyan köszönjek. Jó napottal meg ilyenekkel nem szoktam nagyon köszönni a tanároknak. A csókolom az gáz lenne? A suliban is így köszönök neki, de ez így üzenetben nagyon furcsa. Vagy az nagyon bunkó lenne ha nem is köszönnék neki, hanem csak a válaszomat írnám meg neki? Sajnálom, hogy így túlreagálom a dolgokat, de mindig ez van, ha vakivel beszélgetek az interneten, aki nem a legjobb barátnőm. Fél órát agyalok azon hogy mit írjak, aztán kapok egy 1 szavas választ. Na mindegy...

2018. febr. 28. 20:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is üzenetben a kedves vagy tisztelt tanárnő/úr a helyes üdvözlési forma.A Jó napot azért nem jó,mert te lehet délután írod de ő este olvassa el.Ezt nekme egyszer egy tanár mondta.Ha közvetlenebb a tanár akkor kedv tanrnőnek/úrnak szólítsd ha nagyon rideg és távolságtartó akkor tisztelt tanárnőnek/úrnak.
2018. márc. 1. 12:08
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
Az 1. Válaszoló vagyok. Nem gondoltam volna hogy egy ilyen apróságból vita lesz. Ha nem elég az hogy szinte mindenki lazábban veszi a messengert mint a papírra írt levelet, akkor érvelek egy kicsit az iskolai tananyag alapján, abba már csak nem tudtok belekötni. Nyelvtanórán a kommunikáció jellemzőinél megkülönböztetünk beszélt, írott és írott-beszélt szöveget. Az írott szöveg (levél) jellemzői közé tartozik a kötöttebb szóhasználat. A messengeres üzenet viszont nem ebbe hanem a 3. kategóriába tartozik. Bár írásos formájú, mégis a beszélt nyelv jellemzőit hordozza. Ergo tökéletes választás a "Csókolom Tanárnő!" is. Innentől kezdve túl van tárgyalva, köszönöm ha elolvastad.
2018. márc. 1. 18:52
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

"A Jó napot azért nem jó,mert te lehet délután írod de ő este olvassa el.Ezt nekme egyszer egy tanár mondta."

A Jó napot teljesen jó, ha megfelel annak a napszaknak, amikor írja, és ha amúgy is így szokott köszönni a tanárnak. Épp az nézne ki hülyén, ha egy este íródott üzenet úgy kezdődne, hogy Jó reggelt kívánok - hiszen egyértelműen tudni fogja a tanár, hogy mikor érkezett az üzenet. Ha az üdvözlési forma nem felel meg annak a napszaknak, amikor ő olvassa, az még direkt jó is lehet, mert felhívja a figyelmét arra, hogy az üzenet elküldése óta elég sok idő eltelt, tehát már akár el is avulhatott az üzenetben olvasható információ - és ez az üzenet tárgyától függően akár nagyon is fontos lehet.

Ezt is egy tanár mondja, ha ez számít. ;-)

2018. márc. 1. 20:03
 14/16 anonim ***** válasza:
22% az oszt igen
2018. márc. 3. 18:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Okééé nem gondoltam volna, hogy ennyi válasz érkezik. Főleg hogy ilyen megosztóan. Átgondoltam, és csókolommal köszöntem, mert a suliban is így szoktam. Persze tudom, hogy egy levél más dolog, az sokkal hivatalosabb meg minden, de azért itt egy privát messenger üzenetről van szó, amiről kicsit sem mondhatnám, hogy hivatalos. De azért köszönöm a válaszokat
2018. márc. 4. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Csókolom, en is ugy szoktam
2021. febr. 2. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!