Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért csinálják ezt vaterán?

Miért csinálják ezt vaterán?

Figyelt kérdés
Sose értettem, miért van az, hogy indítanak egy aukciót 1 forintról, de mondjuk raknak be 50 000 forintos minimálárat. Ennek mi értelme van?
2010. jún. 8. 00:40
 1/5 anonim ***** válasza:
úgy tudom, ha egy Ft-ra hirdetik, akkor a vatera nem nyúl le az árból ( nagyobb értékű áruk esetén bizonyos %-ot "zsebre tesz" pontosan nem tudom 50E fölött vagy így.. )
2010. jún. 8. 00:46
 2/5 anonim ***** válasza:
mert úgy többen megnézik az aukciót
2010. jún. 8. 01:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert íagy 1 Ft-ra listázza ki a terméket a Vatera a keresőjében. Ezrnkívül 1 Ft-ról ingyen indíthatsz aukciót, minden másért meg inditásonként fizetni kell egy bizonyos összeget.
2010. jún. 8. 01:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt én is utálom. Módosítani kéne a szabályokat, hogy ne érje meg ezt csinálni!

Pl. 1 Ft-os aukciónál maximum 1000 Ft-os minimálár lehessen.

2010. jún. 8. 02:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van, mert ha az Eladó 1Ft-os aukciót indít, akkor a szabályzat szerint nem kell listázási díjat fizetnie...

Viszont ha minimálárat ad meg, akkor a fenti kedvezménnyel semmit sem ér, mert minimálár megjelölése esetén akkor is kell jutalékot fizetnie az Eladónak, ha nem lett eladva a terméke (mégpedig a minimálárat veszik alapul a jutalékszámításnál!)... Ezt sok Eladó nem tudja, a nagy "ügyeskedésben" alaposan ráfáznak...

"...Minimálár díja

Aukcióindításnál a "minimálár" opció igénybe vétele fizetős! Ára 100 Ft. Amennyiben a legmagasabb ajánlat eléri a minimálár szintjét, vagy a termék villámáron kel el, a minimálár díját az eladónak nem kell kifizetnie. Amennyiben az aukció nem érte el a minimálárat, akkor a díj felszámításra kerül. (Amennyiben az árverésen nem érkezik licit, a díj értelemszerűen kiszámlázásra kerül, hiszen egyetlen ajánlat sem érte el a minimálárat.) ..."

"...A feltöltési díj meghirdetett termékenként értendő. Amennyiben egy aukció, vagy fix áras értékesítés sikeresen zárul, a feltöltési díj összege levonásra kerül a felhasználó vaterás egyenlegéből az aukció sikerességére vonatkozó visszajelzést követően. (A levonás mínuszos előjelű tételként jelenik meg a tranzakció-történetben.) A feltöltési díj összege a kikiáltási-, minimál- vagy fix ár értékétől függ. Ha az aukciónál minimálár szerepel, akkor annak összege lesz a feltöltési díj alapja..."

[link]

Szóval, itt nem a Vaterával van a baj, hanem az Eladókkal, akik vagy tájékozatlanok, vagy túlságosan ügyeskedők akarnak lenni...

(Nem értem, ha ennyire nem akarnak jutalékokat fizetni, akkor miért nem ingyenes aukciós oldalon hirdetnek? Ezekből ma már elég sok van, néhány nagyon jó forgalmú lett.)

====================================

Én ennél jobban bosszankodom azokon az Eladókon, akik 1Ft-ról hirdetnek (minimálár nélkül!) viszont beregisztrált más neveiken saját áraikat licitálják fel a nekik tetsző szintekre!... 8-[

Pl.: Meghirdet 10-15 aukciót, mindegyiket 1Ft és nmá (=nincs minimálár) és érdekes módon mindegyik aukciójában ugyanaz a 2-3 nicknév (gyakran friss regisztráltak) licitálgatnak...

Utánanézek a neveknek és kiderül, hogy csak ennek az Eladónak a termékei érdeklik, csak ennek az Eladónak a termékeit "vette meg" eddig, sőt pofátlanul jól feldicséri az Eladót (saját magát) az értékelésekben!

Volt már, hogy dühömben mind a 15 aukciót jelentettem a Vaterának (vagy a TeszVesz-nek), láthatták volna ők is, ha akarják, hogy kamuzás és csalás folyik, de semmit nem tettek!!! (Naná, nekik az az érdekük, hogy minél több jutalék bejöjjön, ők csak örülnek a felvert áraknak!)

Nos, ezek az Eladók minden jutalékfizetés nélkül hirdethetnek 1Ft-ról, a nekik szükséges minimálárat saját maguknak feltornásszák, és ha mégsem viszik el a cuccot, semmit sem vesztettek, meghirdetik újra ugyanígy...

2010. jún. 8. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!