Milyen hekységbe kell a férfinek a nő elott bemenni?
Én ugy tudom,hogy pl.egy bárba,kocsmába a ferfinak kell elől menni..
Hogy is van ez?
Egy étterembe is?
Az osszes vendéglátó helyiségbe?
Én az egyetemi protokoll előadásaimról tudok párat. Mondjuk azt is érdemes megjegyezni, hogy még ha ez is a hivatalos etikett, mivel sok mai nő nem ismeri, így még ha te illendőségből teszed is, a nő lehet hogy bunkón fog rád nézni (saját tudatlanságából adódóan).
1.-Tudhatóan veszélyes helyekre. Ez a western korszakból maradt meg, Amerikából. Amikor a klasszikus "csehó" helyre mentek be. Amiatt, amit fentebb már leírtak: Ne a nő kapja a pofont.
2.-Utcára kimenetelkor. Szintén védelmi szempontból. Bármi történne, a nő védve legyen.
3.-Ismeretlen ajtón átlépéskor. Ez egy helyen belülre is érvényes. Például ha az előtérben már voltatok többször, akkor az előtérbe mehet a nő előre, viszont a tulaj behívna titeket hátulra a második helységbe, akkor oda először illik a férfinak menni, és ha megbizonyosodtak (csak saját fejben, nem kell tényleg megbeszélni) hogy biztonságos, akkor következő alkalommal mehet ezen az ajtón is a nő előre.
Ismeretlen helyre, elvileg nem küldöd előre a nőt.
Ilyen az étterem, kocsma, stb, mert nem tudod kik vannak bent. Ha kimentetek cigizni, nyilván visszafelé már előre engeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!