Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A fehér zokni viselése a...

A fehér zokni viselése a szocializmusban (1980-as évek) kötelező iskolai előírás vagy divat volt?

Figyelt kérdés

Néztem mindenféle régi képeket meg osztályfényképeket, szinte mindenkin fehér zokni volt. Ez akkor kötelező iskolai viselet volt, vagy divatból vették fel az akkori fiatalok?

[link]

2018. jan. 3. 12:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azért csak próbálkozz kedves előző válaszoló, hátha fogyatékos eszemmel csak megértem azért :)
2018. jan. 4. 13:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mindig azt mondták, hogy "gombás lesz a lábunk", ha nem cserélünk zoknit tesiórára. Azt már nem tudták megmagyarázni, hogy miért fehérre kell cserélni.. De ha nagyon erőltetem, hogy valami logikát találjak a dologban, akkor annyi lehet, hogy a fehér zoknit a fehér alsóneműhöz hasonlóan ki lehet hipózni, hogy biztosan ne legyen gombás a lábad. Bár én szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor cseréltem zoknit tornaóra előtt, és érdekes módon soha nem volt még gombás a lábam.
2018. jan. 4. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A fehér gyorsan koszolodik, egyből látszik rajta, hogy már hordta, igy nem tudja a gyerek egy hétig hordani.
2018. jan. 4. 15:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező volt, úgy emlékszem. És valóban a fehéret hipózták már akkor is ha nem akart szép fehér lenni.
2018. jan. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!