Hogyan illik köszönni, illetve hogyan köszönjek én az alábbi helyzetben?
Én városi vagyok, de én egyöntetűen "Jó napot kívánok!" al köszönnék mindkét szülőnek. Szerintem ez illedelmes és első ismeretségnél ez az elvárható is. Ha közvetlenek, úgyis rögtön fel fogják ajánlani, hogy tegezd őket.
Az hogy Csókolom, vagy Kezit csókolom sztem borzasztóan hangzik, én Csókolommal max a nagyon idős szomszédomnak köszönök (70-80 éves).
"Csókolomozás" nők, "jónapotozás" férfiak esetében.
Én így tanultam otthon.
(A "csókolomozást" a kommunisták próbálták kiirtani, a női egyenjogúságra hivatkozva, hiába).
Én városi vagyok, de falun sem volt ebből semmi problémám.
Én így szoktam:
Időd néni: Csókolom
Idős bácsi, szülők: Jó napot
Fiatalok: Szia
Nekem is volt dilemmám ezzel, az egyiknek azért leszel paraszt mert csókolomozol, a másiknak meg azért mert jó napot kívánokkal köszönsz.
Nálunk nincs kialakult rendszer mint a japánoknál ahol fix köszönések vannak. Vagy pl angolok akiknél a helló egyszerre tegező és magázó.
Részemről köszönök ahogy adott helyzetben helyesnek látom, aki meg kiépítette a saját köszönési rigolyáit és rinyál a köszönés miatt az menjen a pokolba. Sajnos túl sok ilyen rigolyás ember van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!