Hogy illik enni nagyobb falatokból álló ételt, pl. krumplifőzeléket?
Otthon? Mindenki egye úgy, ahogy neki jólesik.
Én pl. totál ki voltam akadva, amikor egy rehabilitációs központban (Balf) vacsorára virsli volt, kenyér, mustár, a hüle sznobja késsel villával ette még ezt is. Az evőeszközkészlet azért volt kitéve minden asztalhoz, mert a diétástól elkezdve a paleo-ig, többféle ételt lehetett választani. Azért a sima virslit ne együk már késsel, villával.
A krumplifőzelék is hasonló. Bekapod a kanállal és kész. Mondjuk nem kell kocogtatni a fogaddal a kanalat, mert az idegesítő is tud lenni más családtag számára.
Ha menzára gondolsz, akkor is úgy kapd be a falatot, hogy ne kopogjon a fogad tőle. :)
A fogadnak nem illik a kanálhoz (vagy bármelyik más evöeszközhöz) érni, mert egyrészt hülye hangot ad ki, másrészt semmi értelme.
A kanalat ne merítsd púposan tele, és akkor "fog nélkül" sem kened össze vele magad.
Őszintén szólva halvány fogalmam sincs, mit csinál a fogam, de soha nem volt problémám a kanállal evéssel és nem kenem össze magam (1-2 évesen még lehet, hogy az volt, de arra nem emlékszem)... Bár nehezen képzelem el, hogy a fogam ne érjen az ételhez... De nem mindegy?
Aki problémázik a kanálon, az egye nyugodtan villával a szaftos ételeket, másnak azért nem muszáj úgy (én tipikusan villával eszem őket, furán is néz rám a párom, bár ő képes evőpálcikával enni a joghurtot, igaz, inkább polgárpukkasztásból). Ez is, az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!