Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem szokás sörrel...

Miért nem szokás sörrel koccintani?

Figyelt kérdés
2010. máj. 9. 22:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

"most már lehet koccintani sörrel, csak van aki nem tudja..."

Szerintem ez nem olyasvalami, ami lejárhat.

Ez olyan, mintha azt mondanánk az aradi tizenháromnak, hogy százötven évig emlékezünk rátok, aztán kezit csókolom.

Vagy azt mondjuk, hogy miattuk nem koccintunk sörrel, vagy azt mondjuk, hogy szerintünk ez hülyeség és akkor is fogunk.

De az, hogy letelt a százötven év, tehát már lehet, az szerintem nem túl etikus dolog. Olyan, mintha ez amolyan kötelesség lenne, nem pedig a magyarságunk kimutatása.

Az ötödik lovas

2010. máj. 9. 23:28
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

Hát ha neked a magyarság kimutatása annyi, hogy nem koccintasz sörrel, az elég szánalmas, mint ahogy az összes válaszod is - ha valaki nem ismeri a jó és minöségi német és osztrák borokat, az egy begyepesedett idióta.

Az meg, hogy a német il.. osztrák borok csak misebornak jók:

elöször is misebornak - szabályos szerint - CSAK a legjobb és legtisztább borokat lehet felhasználni,

másodszor, a legtöbb magyar bor - kevés kivételtöl eltekintve - sem igazán jó ízü, illetve minöségü,

de aki annyira korlátolt, hogy ilyen hülye érveket ir, azzal nem érdemes szóbaállni sem.

2010. máj. 10. 07:46
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

1) Nem azzal akarom kifejezni a magyarságom, hogy nem koccintok sörrel. Már csak azért sem mert ritkán iszom sört, mert nem igazán szeretem.

De ez is EGY eleme lehet a nemzeti öntudatnak. Azzal fejezzük ki a hazaszeretetünket és az őseink iránti tiszteletet, hogy ezzel IS emlékezünk rájuk.

2) Ha ennyire úgy gondolod, hogy nem is érdemes reagálni, akkor miért teszed?

Amúgy beismerem, tévedtem a német borokkal kapcsolatban. De azt fenntartom, hogy nem szoktak bort inni. A németek arról híresek, hogy literszámra vedelik a sört. Lehet, hogy van boruk, de nem igazán isszák. Vagy legalábbis hogyha nagy piálást kell rendezni, akkor mindig a sör kerül elő. Lásd Oktoberfest!

Az ötödik lovas

2010. máj. 10. 13:37
 14/20 anonim ***** válasza:

Az ötödik lovas figyelmébe:

nem a válaszadó mondta saját véleményként, hogy 150 év és lejár a koccintás tilalma, hanem, hogy Világosnál azt fogadták a magyarok, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel

különbség!

ezért nem a válaszadót terheli a felelősség, hanem a szabadságharcban résztvevőket

2010. máj. 10. 15:06
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem is mondtam, hogy a válaszolót terhelné a felelősség.

Ha így jött volna ki a válaszomból, akkor bocsánat.

De szerintem ez akkor sem olyasvalami, ami lejárhat.

Az ötödik lovas

2010. máj. 10. 16:34
 16/20 anonim ***** válasza:
Egyébként Németországban élel és itt elég sokan isznak bort, a sör csak annyira megy, mint MAgyarországon is, meló közben vagy hétvégén - ha viszont egy finom ebédet esznek valahol, akkor mindig bort és nem sört isznak.
2010. máj. 10. 20:25
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

tegnap 16:34:

Ha egyszer akkor megfogadták a magyarok, hogy 150 évig nem, akkor miért ne járhatna le? Azért ne koccintson sörrel örökké a magyar, mert akkor az osztrákok koccintottak az aradi vértanúk kivégzésénél? Ilyen alapon borral se koccintsunk, mert pl. Rákosi biztosan koccintott azzal. Vagy valamelyik másik gyilkos politikus.

A németek és az osztrákok pedig igenis isznak bort, én pedig már ittam jó osztrák bort.

2010. máj. 11. 01:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy nálunk Sopronban eredetileg pont a svábok voltak a bortermelők.
2010. máj. 11. 01:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Valóban nincs a németeknek bora:Zweigelt,rajnai rizling stb.több bort termelnek literben,mint mi.
2010. máj. 11. 20:41
 20/20 anonim ***** válasza:

22:50

szeretem a sört

paraszt vagyok

2010. máj. 15. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!