Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha elvből nem adok borravalót...

Ha elvből nem adok borravalót ne is menjek étterembe, ne rendeljek pizzát, stb?

Figyelt kérdés

Én minimálbér körüli összeget keresek. Gondolom a pincérek, futárok sem keresnek sokkal kevesebbet a minimálbérnél. És én is minőségi szolgáltatást nyújtok a főnökömnek.

Ha elvből nem akarok nekik adni, akkor jobban járnak a pincérek, futárok, ha egyáltalán nem is megyek ilyen helyre/nem is rendelek semmit?

Gyakorlatban hátba tudnának szúrni, de én is pénzért dolgozok és én nem csak papíron kapok minimálbért...

2017. jan. 20. 20:12
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Ha minimálbéres vagy, akkor ne járj étterembe függetlenül attól, adsz-e borravalót, vagy nem.
2017. jan. 20. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos túl van lihegve a borravaló dolog, szerintem nem kéne természetesnek lennie. Én csak és kizárólag akkor szoktam borravalót adni, ha kiemelkedően meg vagyok elégedve a szolgáltatással. Ha csak simán minden rendben ment, akkor nem (hiszen lényegében ezért fizetek). Ha egy hely rendben van akkor az a borravaló, hogy legközelebb is oda ülök be.
2017. jan. 21. 14:10
 3/6 anonim válasza:
Változó, sok helyen nincs alapbér, csak borravaló. Vendéglátásban persze. Ilyenkor ha pl.a pultos vagy pincér ha nem kap borravalót, nem keresett semmit. Ez ilyen. Ahol van fizu, sem valami hatalmas összeg. Kaptam már 16 órára 4000forint alapot, de 12ora munkára 2000-et is. Borravaló nélkül igencsak éhen haltam volna.
2017. jan. 27. 17:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Aham hihető, végülis én egy barlangban lakom a hegyekben.

Mundjuk kíváncsi vagyok, hogy oldották meg hivatalosan.

Hozzám bármikor jöhetsz 200Ft/óra fix fizetésért, és még csak nem is kell mások talpát nyalni, csak dolgozni.

Vagy amit írtál az 30 éve volt?

Mert akkoriban jó fizetésnek számított.

2017. jan. 27. 18:26
 5/6 anonim válasza:
Azért ennyi a fizetés, mert a borravaló a fizetés a vendéglátóban nagyon sok helyen. Van ahol csak jatt a fizu. Kakas presszókban csak jatt van, nulla az alap fizu. Ördög sörözőkben 4000 a napi fizetés, ott is a borravaló teszi a javát. Jamming söröző 2000 forint/nap és a borravaló a valódi fizetés. Az ördög katlanban a fő pultos csak jattot kap, és ő fizeti a kisegítőket a jattból. Ha valaki nem ad borravalót, vagy sokan bem adnak, akkor nincs fizetés. Ez a magyar vendéglátó. Nem mindenhol, de a java!
2017. febr. 3. 01:14
 6/6 anonim válasza:

Ha nincs pénzem, nem étterembe járok, hanem főzök.

A borravalót meg gesztusból adom és nem azon agyalva, én mennyit kapok.

Nem az érdekel, hanem, hogy én mennyit adok.

Ha vannak elvárásaim a pincér felé, akkor adok valamennyit én is, mert jó-pofizásból nem él meg.

De vetítsük le egy példára:

Ketten értek oda egyszerre a barátnőddel a "törzshelyedre" és még egy másik pár is, de már csak egy asztal van.

Az asztalon foglalt tábla.

Azért tették rá, hogy a személyzet eldönthesse, kit ültet majd le.

Te nem szoktál jattot adni, a másik pár, aki szintén törzsvendég, viszont igen.

Szerinted ki kapja az utolsó asztalt meg?

Ezen gondolkozz el.

2017. jún. 28. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!