A "-Köszönöm"-re, miért "-Én köszönöm" a válasz akkor is ha semmi értelme?
Az előző válasz akkor jó, ha te is köszönni szeretnéd.
Máskor válaszolhatod azt is, hogy "szívesen".
igen, ez bizony beszedhelyzet fuggo, hogy mikor mit valaszolnak a koszonomre.
a szivesen valasz gyakori, de pl ha a kocsmaban kikered a pultnal az italaid, amiket gyorsan meg is kapsz, es a vegen fizeteskor hagysz egy kis jattot azt mondva, h koszonom, arra a pultos vszinuleg en koszonommel fog valaszolni,es az nem lesz ertelmetlen.
"aki nem tud kérni, adni sem tud igazán"
Nem látom be, hogy ennek lenne bármi értelme.
Szerintem teljesen jól írják, ha nem egyértelműen csak az egyik fél tett szívességet, akkor bunkóság azt válaszolni, hogy szívesen.
Pl. most a fenyőimet árulom, ha a vevő megköszöni (a fát meg a normális bánásmódot), akkor én nem azt mondom, hogy szívesen, hanem én is megköszönöm (a pénzt, meg hogy nálam vásárolt).
Ettől függetlenül, ha mondjuk beengedek valakit egy ajtón, vagy megmondom, mennyi az idő, és ezt megköszönik, akkor azt válaszolom, hogy nincs mit. (Szívesen-t csak kimondott, nagyobb szívességnél mondok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!