Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha pont a születésnapomra...

Ha pont a születésnapomra esik egy távolabbi rokon temetése akkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gondolom menjek el, de egy ilyen esemény után hogy ünnepeljek, ti mit tennétek ebben esetben
2016. nov. 18. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mivel gondolkodsz rajta, nem kell ott lenned. Nem érdekel a dolog.

Temetés csak egyszer van, szülinap nem. De a halottnak persze mindegy.

Tényleg ennyire megvisel az utószülinap?

2016. nov. 18. 18:51
 12/18 anonim válasza:
0%
7, hát hallod, akkora bunkó vagy, hogy keresve se találnék nagyobbat.
2016. nov. 18. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:

"Nagynénèm pont aznap halt meg, mikor az unokája 7. születésnapja volt, de a 7-es nézeteit követve akkor sose tartsák meg a gyerek születésnapját, mert az halálévforduló..."

Igen, pont ezt mondtam -.-

a halál napja, vagy a temetés napja,az pont ugyanaz, mint az évforduló, főleg évekkel később. Úgy van, nagyon jól tudsz szöveget értelmezni. (NEM, IRÓNIA, ha esetleg ezt sem értetted).

2016. nov. 18. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Voltam már hivatalos esti buliba úgy, hogy délután temetésre kellett mennem. Aztán mégsem volt kedvem elmenni. A saját születésnapomat meg kamaszkorom óta nem ünneplem, úgyhogy nem tudok tanácsot adni, csinálj amit akarsz. :)
2016. nov. 18. 19:34
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

# 4

Ne haragudj, ez azért ez mégiscsak abszurd. Mert most vagy az van, hogy a férjedet meg sem rendítette az édesapja halála, amit nehezen hiszek el. Vagy pedig végigszínlelt és végigjópofizott egy ünnepséget, mert ez volt feléje az elvárás, amit szintén szeretnék nem elhinni - de a kettő közül vagy így volt, vagy úgy volt, és a kettő közül akárhogy is volt, nem jól volt.

Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de ha már így nyilvánosságra hoztad, akkor ne csodálkozz azon, hogy ezzel a khm... nem is tudom mivel (mert annyira abszurd, hogy még szó sincs rá) többen nem tudnak mit kezdeni.

2016. nov. 18. 19:45
 16/18 A kérdező kommentje:
Hát azt hiszem döntöttem, hozzám nem áll közel ez az ember, de a többi családtag miatt mindenképpen elmegyek. Biztos engem is meg fog viselni a temetès. hiába nem is ismertem, meg hát a többiekre való tekintettel inkább később tartom a születésnapom, meg persze ki tudja milyen kedvem lesz aznap. Valószínűleg mások fájdalma rám is ki fog hatni, nem nagyon lesz kedvem ünnepelni.
2016. nov. 18. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:
13, Én tudok szöveget értelmezni, ellenben a stílus utal az ember mentalitására. Na már most a 7-es válaszod alapján bármit el tudok képzelni, azt is, amit írtam. Mivel az olyan igazi, kötekedő, cinikus hangnemben íródott... 👍
2016. nov. 19. 07:23
 18/18 anonim válasza:
100%

15, milyen ünnepségről beszélsz? Eljött az anyukám, a húgom, mint keresztszülő, hoztak néhány apróságot és megettünk némi süteményt... ez nem egy egész napos buli.

Egy évig ápoltam az apósomat, pontosan tudtuk, hogy sajnos be fog következni... nem gondolom, hogy rossz ember vagyok, én, a férjem vagy akár az anyósom, csak mert egy órát képesek voltunk aznap nem zokogni, hanem örülni a gyereknek...

Áruld már el, ha mondjuk az apósom halála napján szülök, azért joga lett volna boldognak lenni a férjemnek? Vagy azt se illett volna?

Meghalt szegény hajnalban, délelőtt futkostam háziorvos, ántsz-engedély, temetkezés... anyóst gyászruhaboltba vinni, ruhát vinni a patológiára... hát bocsánat, hogy mindezek után képes voltam délután azért arra, hogy adjak kép puszit a gyereknek. És a férjemet nem kellett erre kötelezni. képzeld, magától örült a gyereke születésnapjának.

Lepereg rólam az ítélkezésetek, mert ti azért is képesek vagytok lepontozni, hogy magamra vállaltam az ápolást. CSak tudjátok, jobb életem van 20 éves házassággal, jó kapcsolatban az anyósommal, míg a többség állandóan itt ekézi a volt férjét meg az anyósát... ezek után szerintetek hol érdekel, ki mit gondol?

2016. nov. 19. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!