Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ahol van szelektív hulladékgyű...

Ahol van szelektív hulladékgyűjtés miért dobálják össze-vissza az emberek a szemetet?

Figyelt kérdés
Plázákban is, van ahol van papír, műanyag, egyéb. Mégis a papír tele van egyebekkel, a műanyag papírral. Tényleg annyira nehéz 10cm-rel arrébb dobni?!
2016. nov. 16. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
A hulladékszállító cégek nem korrektek amiért kötelező alapdíja van a hulladékszállításnak ami munkát nem tartalmaz, közönséges élősködés. A lakó pluszban fizet az elszállított kukák után. Ez a rendszer illegális szemétlerakásra ösztönzi az embereket meg arra hogy a kályhában elégessék. Ezek után a polgárok miért gondolnák úgy hogy ők meg korrektan szelektálják a szemetet ha az üzleti partnerük sem az? Persze én szelektíven szoktam eldobni de ez nem jelenti azt hogy egyet értek az élősködéssel vagy annak bármilyen apró formájával ami nyomorba dönti az országot.
2016. nov. 16. 09:57
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Azért, mert az emberek primitívek.

Nyugaton már több évtizede megy a szelektív gyüjtés, és ott nincs ilyen.

Eleinte volt egy-két eset, ami nagyobb hangot vert fel, mert annyira nem volt általános.

A szemétszállító cégek meg egyszerüen a nem megfelelöen szortírozott szemetet nem vitték el -, ami egy idö múlva már probléma volt azoknak, akik nem rendesen csinálták.

Ezért ök is rákényszerültek arra, hogy ne összevissza tegyenek mindent mindenhová.

2016. nov. 16. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

"A hulladékszállító cégek nem korrektek amiért kötelező alapdíja van a hulladékszállításnak ami munkát nem tartalmaz, közönséges élősködés. "

Persze, mert szerinted a szemétszállító eszközök, az iroda bérlete, rezsije, az orr dolgozók bére, stb a cégeknek ingyen van???? Ezt is valahonna elö kell teremteniük, és erre való az alapdíj.

2016. nov. 16. 10:17
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
# 3: Akkor a külföldi tulajdonú áruházak és multik is vezessenek be kötelező kommunista időket tükröző alapdíjat, hisz nekik is fenn kell tartani irodákat, fűteniük kell a gyárakat, stb. Ők miért tudnak tiszteségesen üzemelni és a keleti blokk miért nem?
2016. nov. 16. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
1: pont azért van kötelező alapdíj, hogy mindenki fizessen, hiszen mindenkinek keletkezik szemete. Így nem illegálisan rakja le.
2016. nov. 16. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
29%
# 5: De attól hogy mindenki fizeti az alapdíjat, attól a szemetét pont hogy illegálisan fogja lerakni a szép magyar természetbe. Mert ha elvitetné akkor azért pluszban fizetnie kellene. Az alapdíj nem tartalmaz semmiféle elszállítást. A szállításért pluszban kell fizetni és a plusz költség elkerülése miatt látsz a természetben mindenütt illegálisan lerakott szemetet. A szemétszállításnak ingyenesnek kell lenni és az adóból fenntartani. Ez olcsóbb lenne mint az illegális szemétlerakók felszámolása. Mert akkor senki nem döntené le a természetben hisz ingyen elvinnék a háza elől. Ez így lenne korrekt, de feleslegesen pötyögtem ide le mert Kelet-Európa és a korrektség az két különböző fogalom.
2016. nov. 16. 11:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Na figyu. Nálunk három kuka van, egy mindenes, egy kék meg egy sárga, az egyik papír, a másik műanyag + fém hulladéknak, asszony így is gyűjti a szemetet. A minap megyek a dolgomra otthonról, épp jön a kukásautó. Szedik össze a kék és sárga kukákat, nézek oda: hát borítják egybe az egészet.

Nem urban legend, láttam.

Más: kiraktak ilyen plakátokat, hogy mi a rendje a szelekciónak, elolvasom: hát a műanyag meg fém üres hulladék - edényeket elméletben ki kellene mosni.

Tartsanak bár barbárnak és primitívnek: én nem fogom a sörös dobozaimat kiöblíteni. Pont.

A Nyugatot meg kár majmolni, kamionos vagyok, hat évig Svédországba jártam, ezerszer láttam, hogy a derék svéd megtaposott szatyor szám viszi el a hulladékot otthonról, a parkolóban tapossa bele a kukába - mer' ott az ingyé' van.

2016. dec. 25. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezentúl én is szét fogom dobálni vagyis megszüntetem hogy szét válogassam a szemeteimet! Ezidáig egy hulladékgyűjtő szigetre vittem,busszal mert messze volt.Ott most megszüntették, a házakhoz hoztak zsákokat és megadott napon elvitték, ahány zsákkal volt kirakva szemét annyi kiürültet adtak.Mostanában csak egy-egy használt lyukas zsákot adtak és megkérdeztük a dolgozóktól másnak miért adnak 9db zsákot is nekünk mi miért kapunk kevesebbet a tele helyet?! A válasz nagyon meglepett elmenőben idekiáltotta mani,mani és akkor lesz! Ez az eset Debrecenben történt meg. Borravalós "szakma" lett ez is?! Panaszommal hova fordulhatok?
2017. jan. 5. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!