Temetőben lehet dohányozni?
Az egyszer biztos, hogy nem illik temetőben dohányozni.
Hogy szabad-e, az más kérdés, az a temető fenntartójától függ. Sok önkormányzat tiltja bizonyos közterületein a dohányzást, akár a temetőben is.
Nem kell pszichés betegnek lenni hozzá: nálunk a temetőben simán dohányzik aki csak tud, aminap a bejáratnál gyújtott rá a bácsi (ahol a biztonságiak még simán látták) és füstölgő cigivel a kezében sétált a sírhoz, a kutya nem szólt semmit.
Ugyanugy, amikor megyek Édesanyám sírjahoz, bele szoktam botlani dohanyzo emberekbe. Egyik nap pont a sír közeleben dohányzott épp efy másik sírt ápolo ember.
Lehet ez egy gyász folyamat is egyeseknel, ezért nem szólok bele, úgy tesznek ahogy tennének ha élne az elhunyt, nem tudom, de az tény, hogy nem létszükség, nem olyan mint egy hígfosás, amit azonnal intézni kell, egy cigi rágyújtását ki lehet várni, általaban a sírokat sem teszik a bejárattól két órára.
De az megint más, hogy szerintem az hogy mit teszel a temetőben nem a legfontosabb. Úgy értem lehetsz a rokon aki sosem dohányzik a temetőben, de pl odamész öt évente egyszer vagy lehetsz az aki hetente odamegy, rendben tartja a sírt és elszívsz egy cigit.
Nalunk én amikor tudok, megyek, kb heti egy alkalommal ott vagyok, van hogy többször is (mondjuk most ket hete nem voltam, de ma fogok menni) és én pl ettem már a temetőben amíg jöttem el a sírtól, ami ugyanúgy illetlenség, de szerintem nem az a lényeg, hogy te mennyire vagy tisztelettudó, hanem.az, hogy mennyire szeretted az elhunytat és hogy hogyan őrzöd az emlékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!