Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Igaz az, hogy mindig azzal...

Igaz az, hogy mindig azzal történik a baj, aki számít rá?

Figyelt kérdés
Sok ismerösömet kérdezem, hogy ők miértnem számítanak arra, hogy velük is megeshet a rossz. Olyasmi, mint pl, ismerösömhöz beülök kocsiba, egyből bekötöm magam még ha csak 2 utca sarkot megyünk, egy mellék utcába. És megkérdezte, hogy minek kötöm be magam erre a 2-3 percre. Mondtam neki, mert sose lehet tudni, mikor történik valami rossz, és én élni akarok. Azt mondta erre, hogy a bajok, mindig azzal történnek meg, aki keresi őket. Tanulok önvédelmet, és sokan mondják, hogy hülyeség, pénzkidobás. Mondom nekik, hogy sose lehet tudni, hogy mikor áll valaki, vagy valakik eléd, hogy ide a pénzt. Erre, is azt mondják, hogy majd eljön azaz idő, mikor ez bekövetkezik, mert erre gondolok. Sőt, még a visszajárót is megszámolom, mert nekem a 20 forint is pénz. Erre is azt mondják, hogy miért vernének már át a boltba. És nem kell ennyire aggódnom. Ezek után kérdezem, szerinted: Igazuk van az embereknek, mindig azzal esik meg a rossz, aki számít ezekre a dolgokra?
2010. ápr. 23. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag az ember a negatív gondolatokkal bevonzza a rosszat az életébe. De szerintem ez nálad inkább elővigyázatosság, a mai világban pedig, valljuk be, nem csoda! :)

Velem már akkor is történt rossz, amikor azt mondtam, hogy velem ilyen úgysem történik meg... úgyhogy ennyit erről...

2010. ápr. 23. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Ajánlom figyelmedbe Balogh Béla munkásságát, ő hasonló dolgokkal foglalkozik.
2010. ápr. 23. 16:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
mindenkivel történhet "rossz".sok ember megérez előre bizonyos dolgokat amiket rossznak nevez.de attól is függ az egész ki mit nevez rossznak? egyet mondhatok:nem baj ha megfontolt vagy,de az állandó szorongás, félelem beteljesiti saját magát.
2010. ápr. 23. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajnos, sokszor az ember tényleg ,,bevonzza" a dolgokat - nem arra gondolok, amit az ezoterikusok szoktak mondani, hogy ,,gondolkodj pozitívan, és akkor bevonzod, az Univerzum majd teljesíti", hanem arra, hogy sokat nyom a latban, milyen a hozzáállásod a dolgokhoz. Amikor érettségiztem angolból, az osztálytársaim idegbetegek voltak, hogy ,,jaj, csak nehogy a globális felmelegedést húzzam, vagy az elektromos kütyüket", egész végig azon szorongtak, hogy jaj, csak nehogy - egyikük a globális felmelegedést, a másik a kütyüket húzta. Én azt gondoltam: mindegy, mit húzok, biztos tudok majd beszélni róla, jó vagyok, menni fog (pedig az ismerőseim kevesebb nálam kisebb önbizalmú emberrel találkoztak) - és mi akad a kezembe? A család. Háziállatok. Ennél könnyebbet nem is húzhattam volna. :D Persze, lehet, hogy ez csak véletlenül történt, mindenesetre az biztos, hogy ha nem aggódsz mindenen, hanem belátod, hogy ha rendesen felkészülsz (maradjunk a vizsgánál pl.), akkor nem kell három hónapon át idegeskedni, elég, ha akkor helytállsz.

Az viszont pszichológiailag bizonyított, hogy ha folyamatosan szuggerálod magad, hogy ,,Úristen, rákos vagyok", ezen stresszelsz, idegeled magad, egy idő után sajnos tényleg megbetegedhetsz.

Ez csak egy pár példa volt, bizonyítandó, hogy van ilyen - nem szabályszerű, természetesen, hogy így fog történni. Van egy olyan szállóige, már nem tudom, ki mondta, hogy ,,Mindenkivel minden megtörténik, ha van rá elég idő." :D

2010. ápr. 24. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy igaz-e, de amikor általában arra gondolok, hogy már csak az kéne, hogy ez meg ez történjen, van amikor tényleg hihetetlen módon az a kellemetlen dolog. Ez valami olyasmi mint Murphy törvénye. Ő is gondolkodott ezen. Ha valami elromolhat akkor az el is fog.
2010. ápr. 24. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mint amikor gimiben úgy ültem be órára, hogy "jaj csak ne én feleljek", akkor tuti mindig engem hívtak ki :)

Vagy amikor megyek valahova, és induláskor azt mondom, hogy biztos most ment el az összes busz, akkor tényleg nem jön egy sem.

2010. máj. 15. 23:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát, matekórán folyton azt mondom, hogy tuti én felelek, meg csak ma ne feleljek, és nem is felelek, pedig számítók rá... :)
2010. máj. 16. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!