Igaz az, hogy mindig azzal történik a baj, aki számít rá?
Állítólag az ember a negatív gondolatokkal bevonzza a rosszat az életébe. De szerintem ez nálad inkább elővigyázatosság, a mai világban pedig, valljuk be, nem csoda! :)
Velem már akkor is történt rossz, amikor azt mondtam, hogy velem ilyen úgysem történik meg... úgyhogy ennyit erről...
Sajnos, sokszor az ember tényleg ,,bevonzza" a dolgokat - nem arra gondolok, amit az ezoterikusok szoktak mondani, hogy ,,gondolkodj pozitívan, és akkor bevonzod, az Univerzum majd teljesíti", hanem arra, hogy sokat nyom a latban, milyen a hozzáállásod a dolgokhoz. Amikor érettségiztem angolból, az osztálytársaim idegbetegek voltak, hogy ,,jaj, csak nehogy a globális felmelegedést húzzam, vagy az elektromos kütyüket", egész végig azon szorongtak, hogy jaj, csak nehogy - egyikük a globális felmelegedést, a másik a kütyüket húzta. Én azt gondoltam: mindegy, mit húzok, biztos tudok majd beszélni róla, jó vagyok, menni fog (pedig az ismerőseim kevesebb nálam kisebb önbizalmú emberrel találkoztak) - és mi akad a kezembe? A család. Háziállatok. Ennél könnyebbet nem is húzhattam volna. :D Persze, lehet, hogy ez csak véletlenül történt, mindenesetre az biztos, hogy ha nem aggódsz mindenen, hanem belátod, hogy ha rendesen felkészülsz (maradjunk a vizsgánál pl.), akkor nem kell három hónapon át idegeskedni, elég, ha akkor helytállsz.
Az viszont pszichológiailag bizonyított, hogy ha folyamatosan szuggerálod magad, hogy ,,Úristen, rákos vagyok", ezen stresszelsz, idegeled magad, egy idő után sajnos tényleg megbetegedhetsz.
Ez csak egy pár példa volt, bizonyítandó, hogy van ilyen - nem szabályszerű, természetesen, hogy így fog történni. Van egy olyan szállóige, már nem tudom, ki mondta, hogy ,,Mindenkivel minden megtörténik, ha van rá elég idő." :D
Ez olyan, mint amikor gimiben úgy ültem be órára, hogy "jaj csak ne én feleljek", akkor tuti mindig engem hívtak ki :)
Vagy amikor megyek valahova, és induláskor azt mondom, hogy biztos most ment el az összes busz, akkor tényleg nem jön egy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!