Miért esik nehezemre teljes névvel bemutatkozni valakinek?
Valamiért nehezedre esik, értem én, de mi honnan tudjuk, miért? Ezt magadban kell lemeccselned. Ha utálod a családod/apádat, akkor gyanús, hogy azért. Ha a hangzása nem tetszik, akkor azért. Ha túl hosszúnak érzed a teljes nevedet, akkor azért.
De minden körülmények között így vagy? Mert egy baráti körben sokszor tényleg elég egy keresztnév. Ha hivatalos helyen, ügyintézés közben is úgy kezded, hogy: "Jó napot kívánok, Béla vagyok!", az gáz.
új kolléga: -"Jó napot kívánok, Béla vagyok!",
Főnök az új kollégának: -ide figyeljen, mi itt vezetéknéven szólítjuk egymást, nem bizalmaskodunk. Mondja rendesen a nevét
- Kedves.Kedves Béla vagyok
- Na akkor Béla, itt ez az írat, ezzel kell foglalkozni.
lehet, h túl sok amerikai filmet néztél, abban szoktak csak keresztnéven bemutatkozni.
amikor az usa-ban dolgoztam, én is rászoktam erre...mondjuk a hazajövetel után nem volt nehéz visszaszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!