Itt Magyarországon nem divat vacsorára vagy ebédre hívni?
Figyelt kérdés
Kiskoromban itt éltem Magyarországon, négy éves voltam amikor elmentünk Angliába lakni. Apám a magyar, így két anyanyelvűként nőttem fel. Fél éve lakok itt, és ami igazi kulturális sokk volt nekem az az, hogy itt nem divat az embereket ebédre vagy vacsorára hívni. Baráti körben sem. Persze, nem lehetetlen csak ritka. Ez csak a saját észrevételem, vagy tényleg így van?2016. júl. 29. 14:04
11/12 anonim válasza:
mi gyakran hívunk vendégeket vacsorára is, ebédre is.
mondjuk itt írta valaki, hogy sok, kevésbé jó módú embernek lehetséges, hogy nem alkalmas erre a lakása, vagy a költségektől tart. de az biztos, hogy ha meghívnak, jól megetetnek.
12/12 anonim válasza:
Én leginkább azt látom, hogy rég látott, messzebb lakó rokonokat szoktunk ebédre, vacsorára hívni meg ünnepekkor. Egyébként meg van meghívás, de nem főétkezéshez kötött, inkább kötetlenebb. Átjönnek egy pohár borra, rágcsára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!