Szerintetek miért baj az, ha éjszakára tartok egy flakont az ágy mellett, amibe lehet pisilni?
Ilyen alapon nappal is tarthatnál flakont a szobában, éjszaka sincs messzebb a vécé, mint nappal.
Vagy esetleg egy műanyagdobozt is, ha a nagydolgod is el akarod végezni. :)
Régen az ágytál ugyanezt a szerepet töltötte be. Innen is a neve: éjjeli edény.
Igaz, ez még azokban az időkben volt, amikor a házak 95%-ában még ismeretlen volt az angol vécé, vécézési lehetőséget a kertbe telepített árnyékszék szolgáltatta.
Mondjuk én sem vagyok piskóta a szocializáció leszarásában, de ez az üveges balhé azért már nekem is sok kicsit. Ha tényleg nem érted hogy miért, akkor kár is bármit magyarázni neked erről.
Nem "ágytál" volt az, hanem bili. Ez a közönséges neve az éjjeliedénynek.
Ágytálat a kórházakban használnak.
De a bili is az éjjeliszekrény alsó polcán volt (rosszabb esetben az ágy alatt), még a régi polgári házakban is, ahol már volt angol wc, pl. mert télen nemigen tudták átfűteni az egész lakást éjjel.
Faluhelyen ez normális volt, mert általában a kertben volt a budi.
Ma már én is agybajt kapnék, ha a férjem még arra is lusta lenne, hogy kimenjen, ha pisilnie kell.
Gusztustalan szokás.
"Az ilyennek minek kell batátnő ?"
Nem is batátnője van, hanem barátnője.
Azt ágytálnak is lehet hívni, én meg pont, hogy bilinke nem nevezném. Amit a kórházakban használnak, annak az eredeti neve meg kacsa. :D
A kérdésre válaszolva, én nem akarnék olyan pasival lenni, aki lusta kimenni este pisilni. Szerintem undorító. :s Ha van mosdó, tessék csak odáig elsétálni.
/L
Azért, mert:
- ez nem praktikusság, hanem óriási lustaság... aki ilyen apró dologban ennyire lusta, másban mennyire lehet az?
- nem higiénikus, szaglik (a wc-t meg ugye lehúzzuk magunk után)
- az ember a wc-be könnyebben talál be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!