Milyen sorrendben vannak a rangok?
Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvet, ami a 19. századi Angliában játszódik, és többféle rangjelzéssel találkoztam, de nem tudom, hogy a milyen helyen állnak a ranglétrán.
Ezek lennének: báró, márki, gróf, herceg
Melyiknek van nagyobb hatalma, illetve hogyan követik egymást?
Előre is köszi a válaszokat :)
2016. júl. 5. 15:18
2/6 anonim válasza:
Jól írja az első. Kiegészítésül annyit, hogy a herceg általában a királyi család valamelyik tagja, kivéve, ahol hercegség az államforma, ott maga az uralkodó a herceg. A márki magyarul őrgróf, régies kifejezéssel markoláb.
3/6 anonim válasza:
"A márki magyarul őrgróf, régies kifejezéssel markoláb."
Nem téveszted ezt össze valamivel?
"Markoláb:‘ijesztgetésekben szereplő képzeletbeli gonosz lény, mumus’: vigyázz, mert elvisz a markoláb!"
4/6 anonim válasza:
# Julianna
Nem tévesztem össze. :)
A német Markgraf (őrgróf) magyar alakja a markoláb, miképpen a Burggraf (várgróf) magyar alakja a porkoláb.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2016. júl. 6. 13:56
6/6 anonim válasza:
tegyük hozzá: magyar történelemben 1db őrgróf van Pallavicini család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!