Ha (pl. vegyes társaságban) nőknek nem nyújtok kezet, akkor azért a mai nők mennyire néznek ki?
Azt köszönöm, de nem kell megerősíteni, hogy ezt alapból így kéne csinálni - én tudom.
A kérdés inkább az, hogy a mai nők is tudják-e, illetve, hogy hogyan viszonyulnak hozzá.
Én úgy vettem észre, hogy időnként furán tudja kivenni magát, mert mintha nem értenék, hogy most mi van.
Ez szerintem szituáció és helyzet függő. Ha barátok barátaival találkozok, akkor nem várok el semmit, ha kézfogás, akkor kézfogás lesz belőle, ha arcra puszi, akkor az. Az egyetlen, amit nem tudtam hova tenni egyszer, hogy kézfogás közben kaptam 3 arcra puszit...:D Azért találjuk ki.
Hivatalosabb eseményeken viszont csak kézfogás, ott nem szeretek senkivel se puszilkodni. Egyébként tényleg szocializáció kérdése.
Egyszer esett meg olyan, hogy nekem bejött egy srác, a végén pedig kézfogással köszönt el (nem randi volt, első találkozás végén nagyobb társaságban). Akkor szimplán azt gondoltam, hogy nem jövök be neki.
#5 azt hiszem, félreértetted:)
Puszi sincs.
Ha a nô nem kezdeményezi (pl. nyújtja a kezét), akkor nem kezdeményezek vele testi kontaktust - tehát se kézfogás, se puszi, se semmi egyéb. Rokonok vagy nagyon közeli is erôsök kivételt alkothatnak.
>> Ha ... nőknek nem nyújtok kezet
Ne is nyújts. Nők felé nem is illik kezet nyújtani. Férfi-nő viszonylatban a kéznyújtás a nők előjoga... Férfiként előre kell köszönj, előre kell bemutatkoznod, de a nő nyújt előre kezet.
#7 ha elolvasod a kérdés alatti szöveget, akkor láthatod, hogy ezzel tisztában vagyok.
A kérdés az, hogy ezzel a (mai fiatal) nôk is tisztában vannak-e, mert ha nem, akkor lehet a klasszikus illem szerint bármennyire igazam, a valós életben ettôl még én leszek a "paraszt". És öntudatos gerillát játszani ebben az esetben nem lenne értelme.
Viszont ha ez a szokás/illem (nônek nem nyújtunk kezet) már nem is annyira él a hétköznapokban, de még ismerik, és így nem értik félre, akkor nagyon szívesen megtartanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!