A monarchia nem egyenlő a feudalizmussal.
Egyébként szerintem Andorrára gondoltál.
bocsi, kissé régi a kérdés DE
ha az őseimnek volt rangjuk (báró, de vannak iratok amiken csak annyit ír h nemes X.Y.) akkor én ha pl. elköltözöm angliába, élhetek ezzel a címmel? Lehet ezt ,,legalizálni,, vagy valahogyan újra megszerezni?
Kedves utlsó, előtted levő válaszoló vagyok.
Nekem is az 1300-1400-as évektől kezdődik mindez. Melyik részen tevékenykedett a családod?
Kedves Kérdezők,
a nemesség egy nagyon összetette téma. Ha magyar nemességet kaptak a felmenőitek, akkor az csak itt érvényes. Természetesen emeltek magyar embereket is nemesi rangra más országokban, de az nem lehetséges, hogy valaki magyar nemes volt és azt elismerik pl.: Monacóban. De egy kis fantáziával azt el tudom képzelni, hogy ha Ausztria újra monarchia lenne, akkor az 1867 utáni (vagy az is lehet, hogy még a korábbi) magyar nemességeket ott elismernék. Tehát éljen a király! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!