Szerintetek becsületsértést követtek el velem szemben?
Nagyon kérlek, hogy segítsetek nekem néhány tanáccsal.
Idén ősszel kerültem egy új osztályba, hiszen elkezdtem a gimnáziumban a 9. osztályt. Nem mondhatnám, hogy egy színvonalas, jó kisugárzású és elfogadható osztályközösség ez.
Bevallom őszintén, hogy nem nagyon érzem jól magam az iskolában és engem sem kedvelnek igazán az osztálytársaim. Én egy színes és vidám ember vagyok, mindig a legjobb oldalamat próbálom mutatni.
A helyzet az, hogy egyre többször mondanak nekem negatív és bántó szavakat. Ilyen például a ,,homokláda", a ,,homár", a ,,úri kolbász" és az ehhez hasonló kijelentések. Egy szóval azt gondolják rólam, hogy homoszexuális vagyok. EZ NEM IGAZ!!! Soha életemben nem volt közöm fiúkhoz és soha nem éreztem vonzalmat az azonos nemű emberek iránt.
Bevallom, hogy van egy érdekes beszédstílusom meg egy érdekes nevetésem, de nem vagyok meleg. Volt már néhány barátnőm és egyszer nem mentem közel az osztálytársaimhoz, amelyből azt hihették volna, hogy akarok valamit. Tehát, nem volt olyan megmozdulásom, amely félreérthető lett volna.
Az is a bajuk, hogy két éve tanulok énekelni, fél éve zongorázni és musicalénekes vagyok. Tudják, hogy a Budapesti Operettszínházba készülök. Azt mondják, hogy csak a melegek énekelnek és színészkednek. Lenéznek engem emiatt és állandóan hangot adnak annak, hogy ,,szarra nem fogom vinni a színház terén". És az is a bajuk, hogy szépen írok fiú létemre és, hogy precíz, pedáns vagyok. A legnagyobb baj az, hogy megbántanak és fájdalmat okoznak nekem ezzel.
Szerintetek mit kellene tennem? Tegyek feljelentést a szüleimmel együtt vagy mit?
Nagyon kérlek, hogy adjatok tanácsot nekem... Előre is köszönöm!
Ne tegyél feljelentést, mert nevetségessé válsz. És ez a legenyhébb, ami történhet. Az életben sokféle helyzet van, magabiztos ember kezeli azokat és nem rohangál rendőrségre.
Igen, keresd lányok társaságát, tedd, amihez értesz és mással ne törődj. Az ilyen beszólások zöme amiatt van, mert azok a diákok soha semmi sikerélményt nem kapnak. Nekik semmi se megy. De a siker ízére mindenkinek szüksége van. Hamar rájönnek, hogy a gyengék megalázása siker lehet. Ha megalázódnak. Ha például beszólnak, hogy milyen hülye vagy, rá lehet hagyni: "na igen, egy kicsit. De téged nem tudlak utolérni". - azért gondold meg előbb, kinek mondod. Ha betörik a fejed, nem jól választottad meg a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!