Ha egy gyászjelentésben azt írják, hogy "tragikus hirtelenséggel" hunyt el valaki, az mindig azt jelenti, hogy öngyilkos lett?
Figyelt kérdés
Egy régi ismerősöm gyászjelentésére bukkantam a neten, aki 46 éves korában halt meg, és ez a szöveg volt benne. Azt mondta nekem valaki, hogy ezzel mindig az öngyilkosságra utalnak. De én ezt még nem hallottam, és kíváncsi lennék, hogy akkor ez történt-e.2015. nov. 10. 11:25
11/18 A kérdező kommentje:
Na erre gondoltam, amit az utolsó írt, csak már én se tudtam ezt ilyen pontosan. Akiről szó van, annak a családja nagyon otthon van az etikettben, a klasszikus értékekben, úgy hogy akkor már valószínűsíteni tudom a halál okát.
2015. nov. 10. 16:25
12/18 anonim válasza:
#4 azok az értelmi fogyatékosok szerint akik leszavaztak a "tragikus hirtelenséggel" azt jelenti, hogy öngyilkos lett?
13/18 anonim válasza:
Szabály nincs erre, de szokás alapján olyan esetekben használják gyászjelentésben a "tragikus hirtelenséggel" jelzőt, ha az elhunyt nem betegség következtében távozik el. Ebbe leggyakrabban a baleset tartozik vele, de az idegenkezűség és az öngyilkosság is ide sorolható.
Ha ismert előzmény nélkül hal meg (pl infarktus, agyvérzés, stb) akkor a "váratlanul elhunyt" jelzőt szokták használni.
14/18 anonim válasza:
12-es, itt mindenki le lett sza..
vazva. Valószínű ez volt a kérdé-bérdés lényege:D
15/18 anonim válasza:
Szerintem ismét csak szórakozik valaki, esetenként megjelenik itt valami "értelmi fogyatékos", és témakörtől, kérdéstől és választól függetlenül csak nyomja-nyomja a pirosat....
16/18 anonim válasza:
Nehéz a válasz. Igen, hagyományosan azt jelenti, ha így jelenik meg az újságban, akkor öngyilkosságról van szó. Hagyományosan. De ma már annyira felhigult az újságírószakma, és annyi új önjelölt hülye van, aki nincs tisztában ezekkel az alapvető szokásokkal, hogy ma már nem feltétlenül lehetsz benne biztos, ha valahol ezt olvasod.
17/18 anonim válasza:
Régi a kérdés, de én úgy figyeltem meg, hogy amikor baleset történt, akkor használják a "tragikus hirtelenséggel" - jelzőt. Öngyilkosság, gyilkosság esetén pedig a "tragikus körülmények között" - et.
18/18 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!