Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kiteszed a kokárdát? Miért/mér...

Kiteszed a kokárdát? Miért/mért nem? Nemet, kort is légyszi!

Figyelt kérdés
2010. márc. 14. 21:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Kiteszem,mert már 30 éve megteszem.Akkor holnap miért is ne?
2010. márc. 14. 22:03
 22/43 anonim ***** válasza:
33%

22:00 "Magyarország", "magyar vagyok"

Én nem teszek ki semmmit magamra, mégha mennék valahova se tenném. Nem azért mert utálom a hazám, csak azt amivé lett, és szívem szerint én sehol, semmien formába nem hordanám a nemzeti színeket.

Büszke vagyok arra amik voltunk, akár szkíta, akár hun, akár magyar, akár vmi északarab. És miért? mert eggyek, és egyediek voltunk Európa közepén, és féltek tőlünk! Harcos nép voltunk.

Sajnos ezt is egyre inkább vonakodva hangoztatom, mert ezt a hitet minden náci és kopasz magáénak hiszi, és én utálnám ha egy rendőrt dobáló, pest utcáit felforgató majom nézeteit vallanám.

Az mszpre szavaztam VOLNA, ha nem tették volna azt amit megtettek, de így, hogy látom, midnegyiknek, jobbtól a balig, csak a pénzem kell, és arra várnak, hogy kiraboljanak...

el se megyek szavazni, mert sz@rok az egészbe.

vegyétek észre

RABLÓKRA ÉS GYILKOSOKRA SZAVAZTOK, AKÁRKIT IS VÁLASZTOTOK!!!

20F

2010. márc. 14. 22:34
 23/43 anonim ***** válasza:
94%

kiteszem, mindig is kitettem gyerekkorom óta. szüleink még akkor is kitették, amikor ez finoman szólva "nem volt illő".

28/N

2010. márc. 14. 23:52
 24/43 anonim ***** válasza:
97%
Kiteszem, holnap...ill. már ma van. Nem hagyom, hogy bizonyos politikai oldal kisajátítson nemzeti jelképeket. És ha a kokárda kitűzése a hagyomány, akkor ez a hagyomány én követem, és megadom a tiszteletet.
2010. márc. 15. 00:30
 25/43 anonim ***** válasza:
71%

az a véleményem, hogy a jobboldal politikusainak nem lett volna joga ezt a jelképet kisajátítani, és a baloldaliakat vagy egyéb politikai beállítottságúakat megfosztani a hordásától. ezzel is, ahogy sok minden mással is csak megosztották az országot, holott ez egyáltalán nem méltó a 48-as hősök emlékéhez.

egyik nap láttam, hogy a Nagy Imre szobor alatt már nincs víz, szegény Nagy Imre meg csak áll az értelmét vesztett hídon... hát, vhogy így folyt el ez az ország a lába alól.

2010. márc. 15. 05:55
 26/43 anonim ***** válasza:
63%

Én nem tűzöm ki.

Nem szégyellem a magyarságomat, de nem is vagyok rá büszke. Mert nem az én érdemem. Ide születtem, nem saját döntésből.

Én nem kívánom ápolni ezt az őseink-kultusz dolgot. Mégpedig azért, mert mindenki a maga korában a maga kortársaiért áll ki egy eszme mellett, a valódi dicsőséget akkor és ott aratták le. Régi dicsőségeket felhozni olyan, mintha az általános iskolai ötös bizonyítványomat lengetném büszkén most így huszonévesen. Vagy, ha ősökről van szó, mondjuk nagyapámét.

Arról nem is beszélve, hogy a régiek eredményeit már úgyis nagyrészt lerombolták a részben külföldi, részben hazai gazemberek. Én olyan embereket ünnepelnék meg szívesen, akik a mai Magyarországot húznák ki a mai slamasztikából. Őértük kitűzném örömmel.

F25

2010. márc. 15. 06:37
 27/43 anonim ***** válasza:
97%

Kitűzöm, mert nem látok rá okot, hogy ne tegyem. Egyészen kicsi korom óta így teszek, pénteken az iskolai ünnepségen is rajtam volt, ma is rajtam lesz, bár nem megyek sehová. Nem ettől érzem magam magyarnak, de mégis, ahányszor elmegyek a tükör előtt és meglátom magamon, eszembe jut '48 és elgondolkodom az egészen és ez valahogy jól esik.

15/L

2010. márc. 15. 08:02
 28/43 anonim ***** válasza:
50%
sztem az elég nagy bunkóság, ha valaki a mai napon nem teszi ki...nagyobb, mintha valaki más napon teszi ki (bár az is bunkó dolog)... ebbe nem szabad politikát keverni, ez olyan, mintha valakinek meghalna a rokona és rikító színes ruhában menne a temetésre... a kokárda az a mai napon a temetés fekete ruháját jelképezi...megemlékezünk azokról, akik tenni akartak értünk, az ükunokáikért, és meggyászoljuk hősi halottainkat
2010. márc. 15. 08:35
 29/43 anonim ***** válasza:
94%

Természetesen kiteszem. Van ugyan a március 15.-nek aktuálpolitikai vonulata is, de számomra nem ez a lényeg. Azokért a márciusi ifjakért teszem ki, akik - jóllehet a módszerükkel egyáltalán nem értek egyet - vették a bátorságot és megpróbálták jobbá tenni a magyar létet.

(mielőtt bárki párhuzamot vonna: az a tett semmiben nem hasonlít a mai szélsőséges irányzatokhoz, volt oka, célja, egy dologban lehet azonosság: a világon semmire nem mentek vele)

21/L

2010. márc. 15. 10:54
 30/43 anonim ***** válasza:
85%

Kiteszem.

Ez a minimum. Ezzel tartozok az 1848as márciusi ifjaknak. Ők harcoltak a népért, a szabadságért és még életüket is adták érte. Ennyit megérdemelnek. És én büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok.

17/L

2010. márc. 15. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!