A kokárdában melyik szín van kívül a piros vagy a zöld?
Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 07:48
1/15 anonim válasza:
Nemzeti színünk:piros-fehér-zöld.Tehát a piros van felül.
2/15 anonim válasza:
A mai kokárdák rosszak. Az eredetin a zöld volt kívül. A piros-fehér-zöld kokárda az olasz kokárda. Tessék utána nézni.
4/15 anonim válasza:
Attól függ hiszel e a wikipédiának, mert amit oda írnak nem biztos hogy igaz. Szerintem a piros van kívül de nézz utána képeken, festményeken ott is piros van kívül és nem a zöld!
5/15 anonim válasza:
A zöldnek kéne kívül lenni, de ma hülyének néznének ha olyanba mennél :D
7/15 issti válasza:
Ha a kokárda úgy készül hogy egy nemzeti színű szalagot lefele összegörbítünk úgy hogy keresztezze egymást a két vége, akkor bizony a piros kerül kívülre.
Miért kéne belülről olvasni? Nem CD ez.
A Francia forradalom hatására kezdték el használni(neve is innen ered), de a francia zászlón balról jobbra vannak a színek. Szerintem nincs erre pontos szabály. Használjuk úgy ahogy megszoktuk, de ha valakinek fordítva jobban tetszik, attól még leülök vele egy sörre.
8/15 anonim válasza:
Igen úgy készül, hogy egy nemzetiszínű szalagot félbehajtunk, úgy hogy felül van az alsó szín! Keressetek már rá a neten mindenhol ezt írják.
9/15 anonim válasza:
Én évek óta mindenkin ilyet láttam és az enyém is ilyen (vásároltam pár éve):
10/15 anonim válasza:
"Én évek óta mindenkin ilyet láttam és az enyém is ilyen (vásároltam pár éve):
"
Attól még nem ez a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!