Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kik azok a "Bear brotherhood"...

Kik azok a "Bear brotherhood" és a "Leather pride" meg az agender, genderfluid, bigender emberek?

Figyelt kérdés
Válaszokat előre is köszönöm. :)

2015. júl. 2. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Bear = maci = nagydarab, szőrös, férfias típusú homoszexuális férfiak.

Leather = bőr, ez egy önálló szubkultúra a melegeken belül, bőrfétisiszta melegek. (A heterók között is vannak bőrfétisiszták, ez nem meleg kiváltság.)

Agender, genderfluid, bigender = olyan emberek, akik a saját nemüket nem akarják egyértelműen férfiként vagy nőként definiálni, hanem nem nélkülinek, átmenetes neműnek vagy kétneműnek tartják magukat, nem fizikailag, hanem inkább nemi szerepet illetően, fejben.

2015. júl. 2. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Azért szerintem az agender és bigender közt elég nagy felfogásbeli különbség van. Az, hogy valaki se nőnek se férfinak nem vallja magát az feltehetőleg közelebb áll ahhoz a világnézethez, hogy az embereknek nincs nemük, mint ha valaki azt vallja magáról, hogy nő és férfi is, esetleg néha ez néha az. Ha megkérdeznénk egy átlagos férfit, hogy mitől vallja magát férfinak, akkor szerintem valamit olyat válaszolna, hogy mert úgy érzi arra született, hogy egy nővel élje le az életét, akinek olyan dolgokban tud segíteni, amiket a férfi társadalmi nemhez szoktak fűzni az emberek, de ez szerintem elfogadhatatlan válasz, mert csak a kötelességeiről szól nem pedig arról, hogy mit érez belül. Vagy olyat válaszolna, hogy mert férfiak közt érzi magát jól, ami nyilvánvaló értelmetlen, mert akkor felmerül a kérdés, hogy azok a férfiak mitől férfiak.
2015. júl. 2. 16:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem , köszönöm a válaszokat! :)
2015. júl. 2. 16:37
 4/8 anonim ***** válasza:
40%

Azért ezeket a "gendereket" már eléggé túlzásba viszik az emberek.

Tumblr-on szerintem van már vagy száz féle amit kitaláltak. Meg pl ott vannak a "kin"-ek, pl plantkin akik növénynek érzik magukat és akkor vannak még dogkinek, catkinek gondolom kitalálod...

A legtöbb ilyen emberek általában tizenéves fehér hetero amerikai kislányok akik otthon ülnek egész nap a gép előtt unatkozva, és ilyen f@ s-zságokat találnak ki, mert annyira vágynak arra, hogy különlegesek és elnyomottak legyenek. Persze nem mind ilyenek de kb 90%-uk.

Szerintem ez nagyon tiszteletlen az olyan emberekkel szemben akik tényleg mások.

2015. júl. 2. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha már ennyire kiállsz a tényleg mások jogaiért, akkor odafigyelhetnél, hogy nem írjál ilyen rasszista, ageista, szexista hozzászólásokat. Természetesen igazad van abban, hogy ha valaki szórakozásból választja ki az egyik opciót a lehetőségek közül az sértő lehet, de ettől még el kell fogadni, hogy igenis sok lehetőség létezik, akár olyan is, hogy az illető növénynek hiszi magát, ez valami személyiségzavar lehet.
2015. júl. 2. 18:02
 6/8 anonim válasza:
100%
Az agender azt jelenti hogy valakinek nincsen neme. Nem fizikailag hanem belsoleg persze.
2015. aug. 21. 18:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2015. aug. 22. 11:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Bear brotherhood: olyan melegek, akik úgymond "férfiasabbak" (ha jól tudom)

agender: nincs neme. Tehát se nem nő, se nem férfi, egyszerűen egyik sem. Nem köztes, egyszerűen nincs neki.

genderfluid: a neme változik időközben. Tehát lehet, hogy ma még lánynak érzi magát, de egy hónap múlva már lehet úgy érzi, egyszerre lány és fiú. Két hónap múlva meg egyik sem. Egyénenként eltérő, hogy mennyi időként változik a neme.

bigender: egyszerre két nemnek érzi magát (fiú és lány egyszerre)

2021. dec. 16. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!