A magyar köznyelvben milyen szleng vagy pejoratív "beceneveink" vannak még más országok népére (pl. jenkik, ruszkik, digók, stb. )?
Figyelt kérdés
A kérdés nem ezeknek a kifejezéseknek a helyeslése vagy bátorítása.
Érdekelne, ki miket ismer, mennyit tudnánk összegyűjteni.
2015. jún. 16. 06:08
1/4 anonim válasza:
A németek svábok vagy fritzek, a szlovákok a tótok, a rácok pedig a szerbek korábbi elnevezése. Még van jónéhány, párat itt is megtalálsz:
2/4 anonim válasza:
amcsik, csigaevők, húzottszeműek (bár ez nemcsak egy ország népe ugyebár, hanem a mongoloktól kezdve a koreaiakon át...) nekem hirtelen ennyi jutott eszembe
3/4 anonim válasza:
A franciák gűnyneve "békaevő", az angoloké "roszbif".
Hallottam már muszkát az oroszokra, és taljánt az olaszokra mondani.
A lengyel polák vagy polyák. A cseheket sztapacskáknak hallottam emlegetni.
Elég érdekes, hogy sokszor adunk olyan gúnynevet, amely az étkezési szokásokkal függenek össze.
4/4 anonim válasza:
Elnézést, lehet, hogy a "sztrapacskák" a szlovákokra vonatkoznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!