Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Színházba készülök, kivegyem...

Színházba készülök, kivegyem előtte az orrkarikám, vagy ma már senkit nem érdekel ez?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 1. 16:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Örülj neki, hogy gyakran eljutsz színházba. Bár jóból is megárthat a sok. Nem kell lenézni másokat, amiért nem ismernek színészeket. Attól, hogy a testvéred színész, te még nem leszel nagyobb ember. Nem szoktam feszengeni a csinos ruhában, nem is értem ezt a gondolatot.
2015. ápr. 2. 00:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt kellene eldöntened, hogy miért van bent a karika. Ha azért, mert nem érdekel, ki mit gondol rólad, és lázadsz a konvenciók ellen, akkor nem értem a kérdést. Ha valami divatból, akkor nagyon is érdekel más véleménye, szóval akkor kövesd az etikettet. De ha már feltetted a kérdést, akkor valószínűleg feszélyezve éreznéd magad, szóval a válasz adja magát.
2015. ápr. 2. 05:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az orrkarika, ha önazonos a stílusoddal, akkor nyugodtan bent maradhat színházi előadásra is, max, talán az Opera első sorába nem. Mára jóval elfogadóbb a színházi etikett. Személyes vélemény: még mindig inkább az orrkarika, mint amikor vki beállít szakadt farmerban, mackóalsóban, dzsuvás edzőcipőben vagy feneket alig takaró p.csaszoknyában kőszínházi előadásra.

Az megint más kérdés, hogy milyen színházba mész, mert alternatívabb társulat előadására pont nem kell kiöltözni, mert a konvenciók ellen lázadnak ők is.

2015. ápr. 2. 15:12
 14/15 mustafa33 ***** válasza:
Orkarika a bikaréten nagyon hasznos, de színházban?
2015. ápr. 4. 18:47
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Vettem már részt pár színházi előadáson, de soha nem tapasztaltam, hogy bárkit is bármiért megszólt volna akárki. Mindenki a színdarabra kíváncsi, nem pedig a közelében ülők megjelenésére. Ami lényegesen irritálja a nagyérdeműt és persze a színészeket is, ha a telefonját babrálja egyik-másik, ne adj. Isten TELEFONÁL közben.
2015. ápr. 18. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!