Ha bomber dzsekim vaskeresztes és Wehrmacht-os felvarrókat dobok fel rá akkor mindjárt nácinak hisznek, elítélnek majd?
Manapság elég sokakra hiszik azt, hogy nácik, pedig valójában nem azok, csak mondjuk nincsenek tisztában bizonyos szimbólumok jelentésével. Lehet a hobbid a régi, katonai felvarrók, emléktárgyak, kitűzők stb. gyűjtése, ettől nem lesz senki náci, de az én véleményem szerint mindezt nem muszáj magadon hordanod, otthon megbecsültebb helye lehet a "kincseidnek".
20/N
A 2. 20:36-os vagyok.
Azt lefelejtettem, hogy olyan szimbólumokat ne hordj magadon, amikkel másokat sérthetsz.
Nehéz ez a témakör, azért is, mert ha mondjuk a vaskeresztet vesszük alapul, akkor az egy katonai kitüntetés, ami már a XIX. században is létezett, de elég sok ilyen kitüntetést adtak a II. vh-ban a német katonáknak. Tehát itt egy hősi szimbólumot mártottak bele egy számomra mélységesen elítélendő eszmébe. Ahogy a horogkereszt is napszimbólum volt. Legalábbis legjobb tudomásom szerint. :)
Szerintem meg ne legyél élő karácsonyfa, se hirdetőbála.
Nem atótl leszel nagyobb szkinhed, hogy te aggatod tele a lejgobban magad ilyen sz*rokkal.
Ezeknek a jelvényeknek megvolt a maguk korában a jelentésük, tartalmuk, nem is viselhette akárki. Ezeket a jelvényeket, mondhatjuk lejáratod azzal, hogy oda nem illő alkalmakkor és időben használod, hordod
A bomber dzseki pedig úgy elegáns, ha nincs rajta felvarró. Ne felejtsd, a katonák az egyszerűségükről híresek minden korszakban. Telerakni magad mindenféle billoggal, nem férfias. A divatmajomkodás másik oldala.
És elsősorban a viselkedéseddel tűnj ki, szerezz tiszteletet, ne a ruhával. Egy ruhát bárki felvehet.
én mit mondjak valaki eljön hozzám hát tényleg azt hiheti :
van egy SA becsülettőröm , vaskereszt , 2.vh-s német haditengerészeti kitűző , Mauser K-98 ra bajonett / de ha sikerül nemsokára a puska is meglesz , de hatástalanitva / , 2.vh-s magyar sisak / olyanm mint a német / , Árpád sávos zászló a falon és egy rakás kilőtt lőszer .
de azért tényleg igaz , hogyha csak úgy hordod akkor lejárathatod a jelvény dicsőségét .
15/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!