Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha bomber dzsekim vaskeresztes...

Ha bomber dzsekim vaskeresztes és Wehrmacht-os felvarrókat dobok fel rá akkor mindjárt nácinak hisznek, elítélnek majd?

Figyelt kérdés
De ha ugyanerre a dzsekire felhelyezek még néhány katonai felvarrót /mert hát bolondulok a katonai cuccokért/ akkor már nem??
2010. febr. 11. 20:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A katonai felvarróktól függetlenül nácinak fognak hinni. De ha a jelképek tartalmát, hátterét ismered, és felrakod magadra, azzal egyben azt is kinyilatkoztatod, hogy egyetértesz velük. Úgyhogy ezek szerint nem is fognak tévedni.
2010. febr. 11. 20:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne hordj olyan katonai cuccot ami provokatív. Barátom is szereti,és hordja, mégse nézik nácinak.
2010. febr. 11. 20:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Manapság elég sokakra hiszik azt, hogy nácik, pedig valójában nem azok, csak mondjuk nincsenek tisztában bizonyos szimbólumok jelentésével. Lehet a hobbid a régi, katonai felvarrók, emléktárgyak, kitűzők stb. gyűjtése, ettől nem lesz senki náci, de az én véleményem szerint mindezt nem muszáj magadon hordanod, otthon megbecsültebb helye lehet a "kincseidnek".

20/N

2010. febr. 11. 20:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2. 20:36-os vagyok.

Azt lefelejtettem, hogy olyan szimbólumokat ne hordj magadon, amikkel másokat sérthetsz.

Nehéz ez a témakör, azért is, mert ha mondjuk a vaskeresztet vesszük alapul, akkor az egy katonai kitüntetés, ami már a XIX. században is létezett, de elég sok ilyen kitüntetést adtak a II. vh-ban a német katonáknak. Tehát itt egy hősi szimbólumot mártottak bele egy számomra mélységesen elítélendő eszmébe. Ahogy a horogkereszt is napszimbólum volt. Legalábbis legjobb tudomásom szerint. :)

2010. febr. 11. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
Igen, annak.
2010. febr. 12. 09:49
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
igen, és ha a panzerliedet énekled fennhangon a nagykörúton akkor is. mondjuk engem nem zavarna :P
2010. febr. 12. 12:48
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg ne legyél élő karácsonyfa, se hirdetőbála.

Nem atótl leszel nagyobb szkinhed, hogy te aggatod tele a lejgobban magad ilyen sz*rokkal.

Ezeknek a jelvényeknek megvolt a maguk korában a jelentésük, tartalmuk, nem is viselhette akárki. Ezeket a jelvényeket, mondhatjuk lejáratod azzal, hogy oda nem illő alkalmakkor és időben használod, hordod

A bomber dzseki pedig úgy elegáns, ha nincs rajta felvarró. Ne felejtsd, a katonák az egyszerűségükről híresek minden korszakban. Telerakni magad mindenféle billoggal, nem férfias. A divatmajomkodás másik oldala.

És elsősorban a viselkedéseddel tűnj ki, szerezz tiszteletet, ne a ruhával. Egy ruhát bárki felvehet.

2010. febr. 12. 15:21
 8/10 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem, csináld ha te szeretnéd. :) De mellőzd a fehérfűzős bakancsot...
2010. febr. 13. 10:44
 9/10 anonim válasza:
51%

én mit mondjak valaki eljön hozzám hát tényleg azt hiheti :

van egy SA becsülettőröm , vaskereszt , 2.vh-s német haditengerészeti kitűző , Mauser K-98 ra bajonett / de ha sikerül nemsokára a puska is meglesz , de hatástalanitva / , 2.vh-s magyar sisak / olyanm mint a német / , Árpád sávos zászló a falon és egy rakás kilőtt lőszer .

de azért tényleg igaz , hogyha csak úgy hordod akkor lejárathatod a jelvény dicsőségét .

15/f

2010. ápr. 5. 20:24
 10/10 anonim válasza:
Nem tudom nekem a fekete bomberen vana jobb karjára varva egy magyar címer azt ennyi öszes haveromnak csak enyi van rajta de van egy pár divat szkinhed aki csak tele rakta mint a punkok a bőr dzsekit szerintem gusztustalan mert nem is képviselik az eszmét csak tátognak anyit csinálnak hogy zieg heil ezt üvöltözik egész nap nagyon majmok egy ideig azt hiték én is olyan vagyok azt rá jöttek hogy nem és nagyon sok lerakta ezért mert rájötek hogy csak szégyen foltok . nagyából enyit szeretem volna aki elolvasa annak köszönöm
2011. júl. 10. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!