Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Pofátlanság lenne visszategezn...

Pofátlanság lenne visszategezni valakit ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Az egyik üzletben van egy nő, látásból ismerem, olyan 35-40 körüli lehet talán, én 30 vagyok, és már vagy kétszer megesett, hogy bementem, és hát csókolomot köszöntem neki. Nyilván nem azért, mert öregnek tartanám, de nem vagyunk olyan viszonyban, meg bunkóságnak tartottam volna sziát köszönni neki, és jelezni is szerettem volna, hogy ne tegeződjünk, de ő mindig letegezett. Számomra kínos volt a helyzet, nem tudtam, hogyan reagáljak. Szerintetek mit tehetnék, akkor ezentúl én is tegezzem le őt? Köszönöm a válaszokat.
2015. febr. 14. 22:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

Mivel a boltos a nő, és ő letegezett téged, veheted úgy,h felajánlotta a tegezést. Egy boltban azért nehezen tudom elképzelni a következő párbeszédet: "Uram, szeretném ha a jövőben tegeződnénk."

Egyébként vannak bizonyos szakmák/területek, ahol általánossá vált a tegezés: boltok, benzinkutak. Máshol pedig marad többnyire a magázódás: patika, orvosi rendelő, hivatalok.

2015. febr. 14. 23:05
 12/17 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon kedves, hogy csókolommal köszönsz (gondolom férfi vagy), ha felajánlotta, hogy tegezd, akkor nyugodtan tegezd.
2015. febr. 14. 23:08
 13/17 A kérdező kommentje:
#9: Tudom, jót akarsz, viszont számomra meg a nőknek "jó napottal" való illetése kicsit "panelprolis" (bocs a kifejezésért), ez olyan vulgárbolsevik elvakult gondolkodásra emlékeztet, hogy kispolgári csökevény pl. a kezitcsókolom és társai. Nyilván mindenkinek más az "ízlése", de nekem nem jönne a számra nővel kapcsolatban a "jó napot".
2015. febr. 14. 23:10
 14/17 anonim ***** válasza:
A lényeg: Ha ő letegezett, akkor egyáltalán nem pofátlanság visszategezned. Akkor lenne az, ha te lennél mondjuk 16, vagy hogyha ő lenne 70 éves.
2015. febr. 14. 23:18
 15/17 anonim ***** válasza:
46%

A jónapot panelprolis, a csókolom meg öreglányoknak való...

Lehet ezért tegezett le, hátha elhgyod ezt a csókolomozást. Én gyűlölöm ha valaki csókolommal köszön nemkem. Százszor inkább a jónapot.

2015. febr. 15. 21:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Remélem hamar rád köszön majd egy 25év körüli srác "csókolommal".Megsemmisítő tud lenni.
2015. febr. 17. 17:25
 17/17 A kérdező kommentje:
#16: Mivel jómagam is férfiember vagyok, ezért ezt a verziót nehezen tudnám elképzelni. Amúgy meg örülhetnének a nők is, hogy valaki megadja nekik a tiszteletet, és nem "jó napottal" köszön nekik.
2015. febr. 17. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!