Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az egyik beosztottamnak...

Az egyik beosztottamnak meghalt az édesanyja. Szerintetek elég, ha gyásztáviratot vagy képeslapot küldünk, vagy küldjünk koszorút is?

Figyelt kérdés
nem ismertük a nénit, a temetésen meg sajnos nem tudunk résztvenni, mert hétfőn lesz, és értekezletünk lesz aznap (nemnálunk, felettes szerv hívta össze).
2010. febr. 4. 13:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha küldötök egy gyásztáviratot a dolgozók nevében, az elég. Biztosan jól esik neki. Nem kell a temetéswn jelen lenni, így is részvétet nyilváníthattok.
2010. febr. 4. 13:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Természetesen küldjetek koszorút, a cég egyik képviselőjével vagy egy másik beosztottal aki el tud menni! Szerintem ez jólesik a gyászolónak (mellesleg nem nagy költség)! És ne feledjétek a minimum 2 nap rendkívüli szabadságot!

Laci

2010. febr. 4. 13:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az én szüleim meghaltak (nem egyszerre), mindkét temetésre eljött 1-1 kollégám és az iroda nevében készült egy közepes méretű, szolid koszorú (kb.40 cm átmérőjű) is.

Nekem nagyon jól esett a figyelmesség.

2010. febr. 4. 13:57
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem elég (sőt, illő) a gyásztávirat, mi is ezt küldtünk.
2010. febr. 4. 13:59
 5/13 A kérdező kommentje:
ha koszorút küldünk, mit írassunk a szalagra? annak fényében hogy nem ismertük.
2010. febr. 4. 13:59
 6/13 A kérdező kommentje:
ja, erre a hétre természetesen szabit kapott, amiből 2 nap rendkívüli, meg van nálunk un. temetési segély is, 15 eFt, de nem hiszem, hogy kérni fogja, szerencsére nincsenek anyagi gondjaik.
2010. febr. 4. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Sszalagra :Búcsúzunk X válallat kollektívája
2010. febr. 4. 14:14
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, most rendeltem koszorút, ki is viszik. végül én mégiscsak el tudok menni, mert a helyettesem felajánlotta, hogy elmegy helyettem az értekezletre, nagyon rendes volt tőle.
2010. febr. 4. 14:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Küldjetek koszorút is,annyit minimum megérdemel.

Nem úgy mint azok a taplók,(testvérem munkahelyén)ahol a főnök az íratta ki a faliújságra,hogy a válság miatt nem tudnak koszorút venni az elhalálozott portás temetésére,és dolgozóktól akartak pénzt gyűjteni rá.Pedig minden más rongyrázásra van pénz,de erre sajnálta a főnök a pénzt.Amúgy jól ismerték a portást,munkaköréből kifolyólag is,mivel a bejáratnál ő fogadta elsőként,az érkező dolgozókat.

2010. febr. 4. 14:28
 10/13 A kérdező kommentje:
ez de bunkóság...kiszállítással együtt 10 eFt volt, amit most rendeltem, nem 1 nagy összeg...mondjuk ez nem állókoszorú, saját dolgozó, vagy volt dolgozó temetésére az szoktunk vinni. egyébként mi is összedobjuk, mert ez állami cég, és nem lehet máshogy megoldani, de ha saját cégem lenne, tuti nem a dolgozókkal fizettetném ki...vannak tapló vezetők, remélem, én sose leszek olyan...
2010. febr. 4. 14:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!