Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Igaz a következő mondás: "A...

Igaz a következő mondás: "A ruha teszi az embert! "?

Figyelt kérdés
Mit gondolsz, mennyi az igazság ebben, volt már valakinek jó vagy rossz élménye a megjelenése miatt. Igaz, hogy sztereotípiákban látunk? Írd le mit gondolsz erről!
2010. febr. 3. 17:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Illik ápoltan, az alkalomhoz megfelelő viseletbe öltözni, normálisan váltogatni a ruhát, mert különben megszólnak, rossz benyomás alakul ki az illetőről, lenézik...
2010. febr. 3. 21:15
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
szerintem a megjelenésünkkel nem csak a saját stílusunkat fejezzük ki, de azokat is megtiszteljük, akikkel találkozunk. fontos, hogy az ember ruházata alkalomhoz illő legyen, a túlöltözés ugyanúgy nevetséges és illetlenség is, mint az alulöltözés! egyébként a mamám mindig azt mondta, hogyha csak egy szoknyát meg két blúzod van, akkor is lehetsz ápolt, de a cipőd és a hajad mindig legyen rendben! ezt én is nézem az embereken, tényleg sokat elárul, ahogy a körmük is.
2010. febr. 4. 13:49
 13/23 anonim válasza:

Azt is szokták mondani, hogy "egy szép nőn minden jól áll".

Manapság, mikor már olyan sok fajta divatirányzat elterjedt, nagyon nehéz egyedinek, stílusosnak lenni. Szerintem az olyan ember egyedi, és stílusos, aki ápolt külsejű és mindig megtalálja az alkalomhoz illő ruhát

2010. febr. 4. 19:17
 14/23 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem feltétlen igaz.

Sokan írták előttem, hogy változatosan kell öltözni. Ezzel egyetértek, viszont ez alapján szerintem semmiképpen sem szabad ítélkezni, nem mindenki teheti meg, hogy elég ruhát vásároljon ahhoz, hogy folyton váltogassa. Volt egy időszak az én életemben is, amikor édesanyám minden segítség nélkül nevelt engem és a kishúgomat, apám egy fityinggel sem segített minket, és bizony, örültem ha volt egy rendes farmerem amit hordhattam, ha kettő volt, akkor már nagyon jól éreztem magamat. Ennyire futotta a pénzből, pedig édesanyám nem itta el, nem verte el semmi feleslegesre, csak kevés volt, hiába vállalt túlórákat az irodában. Én pedig nem segíthettem be a pénzszerzésben, mert nem voltam még elég idős hozzá.

Szóval szerintem nem az a lényeg, mennyire változatos valaki öltözködése, hanem hogy mennyire tiszta és alkalomhoz illő. Ha egy ember ápolt, mindegy, hogy mindig ugyanaz a pulóver vagy kosztüm van-e rajta, a lényeg, hogy rendben, tisztán legyen tartva.

2010. febr. 5. 09:01
 15/23 anonim ***** válasza:
Tudom hogy sokan fujolnak majd ezért, de igenis sajnos a mai világban a ruha teszi az embert! A lányom most 4.-es általánosban, és akin nem nike, meg adidas van, vagy S'Oliver kiközösítik nem szólnak hozzá, le nézik a gyerekek! Én is észre vettem hogy ha megyek valami ügyet intézni, és csak gyorsba felkapok egy melegítőt, levegőnek néznek, de ha felteszem az aranyaimat, veszek fel márkás kosztümöt, a se...em kiny....ák! És még valami ismerek olyan házaspárt, hogy a férj nem egy matyó hímzés, és amíg csórók voltak a kutyának nem kellett. Csináltak egy vállalkozást, a férj most audival járkál tele van a keze arany pecsét gyűrűvel, és láss csodát,: 18 éves kis ku...k versengenek a kegyeiért! Szegény felesége, teljesen kivan!
2010. febr. 5. 15:45
 16/23 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ennyien hozzászóltatok! Tanítványaim írnak tudományos dolgozatot ebből a témából és a mai stílusirányzatokból. Mindenki sokat segített!!!
2010. febr. 5. 18:03
 17/23 anonim ***** válasza:
"Az öltözködéssel pedig nem kell foglalkozni" Valahogy így,azt hiszem.(Márai Sándor-Füveskönyv)De jó lenne,ha így lehetne. De mindenhogy van,csak így nem.
2010. febr. 5. 20:44
 18/23 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez a mondás úgy szól, hogy "Nem a ruha teszi az embert." ...
2010. febr. 6. 10:14
 19/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy így szól a mondás, csak szerintem provokálóbb így a kérdés.
2010. febr. 7. 07:51
 20/23 anonim ***** válasza:
értem
2010. febr. 8. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!