Miért kell levenni a kapucnit egyes plázákban?
A biztonsági őr ma megkért, hogy a pláza területén vegyem le a kapucnim. Ezen eléggé meglepődtem, de persze levettem. Megjegyezném okkal volt rajtam, enyhítette a fájdalmam.
Ez egy általam nem ismert illemszabály vagy ahhoz hasonló lenne, mint például az iskolában a sapka levétele, vagy van valami bűnmegelőzési célja? Gondolok itt arra, hogy a kamerák lássák az arcom.
Leginkább bűnmegelőzés a célja, semmi etika.
Ugyanis ha a rablón fent van a kapucni akkor a kamera nem látja az arcát így le tudja tagadni hogy ő lopott.
Igen, bűnmegelőzési céllal.
Akik kapucniban, arcukat takarva mennek valahová, azoknak 99%-a nem azért teszi, mert egészségügyi oka lenne rá. Gondolom emiatt kértek meg rá.
Valóban azért kért meg, hogy láthassák a kamerák az arcodat, ha esetleg lopásra adod a fejed.
Egyébként meg az az illemszabály nem úgy szól, hogy suliban kell sapkát levenni, hanem minden zárt térben :) Bolt, bank, hivatal, templom, stb.
Van ahova meg hátizsákkal, nagyobb táskával nem engednek be.
Ez sem azért van, hogy jaj, szegény vásárló ne cipekedjen annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!