Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Magyarország tényleg ennyire...

Magyarország tényleg ennyire szegény?

Figyelt kérdés

Külföldi fórumokat olvasok, ruhamárkákról. Azt mondják, a minőség megfelelő, de nem egy nagy szám, és olcsó. Az olcsó, az egy póló 10 ezer forintot jelent. És kivétel nélkül ezt olcsónak írják, minden fórumon. Pulcsi/ing 20 ezerért viszonylag olcsó, megfizethető.

Nekem is nagyon tetszenek ezek a ruhák, mert látszik hogy tényleg van benne anyag, de mégsem engedhetem meg magamnak. És nekem is be lehet látni, ez valószínűleg tényleg egy normál ár lehet, mert ettől olcsóbban csak a tömegboltok vannak(meg a turik), amikben egyébként én is vásárolok (ugye C&A, H&M stb.). Egy ismerősöm sem engedhetné meg magának a 10 ezres pólót. Vagyis igen, csak akkor már másra nem jutna.

Erről jutott eszembe, hogy külföldön ennyivel több pénzük van az embereknek, vagy itt van nagyon kevés?

2014. júl. 13. 10:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Amelyik márkára azt mondják hogy "a bit pricey" azok ilyen póló 20-30 ezer. És ezek nem is luxusmárkák.
2014. júl. 13. 10:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az európai átlag töredékét keressük. A H&M, C&A sem valami olcsó, sokaknak még azt is meg kell gondolni, hogy melyik turkálóba menjenek. Nagyon-nagyon rossz a helyzet itthon sajnos.
2014. júl. 13. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Ami olcsonak szamit az az online aruhazak, ebay es hasonlok, ott pedig egy 10 ezres polo nem szamit olcsonak meg kulfoldon sem.
2014. júl. 13. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Magyarországon az a helyzet, hogy nyugati árak vannak, de keleti fizetések. És nem csak ruhák terén. Nálunk ha valaki Vans, Volcom, DC és hasonló márkájú ruhákban szeretne járni, ahhoz viszonylag gazdagnak kell lenni, míg például az Egyesült Államokban ez az alap.
2014. júl. 13. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Itthon se drága sokaknak egy tízezres póló, pulcsi. És külföldön is sokan a kifejezetten olcsó ruhákat keresik.

Egyébként felesleges átszámolni külföldi árakat forintra, mert nem lesz reális, ha nem rakjuk mellé, hogy mennyiben kerül az adott országban az élet.

2014. júl. 13. 11:46
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Sokan a h&m ruhait se engedhetik meg maguknak, lassuk be, ott is 8-10k egy farmer, 4-8k egy pulcsi, igy az ember inkabb turiba megy..es hidd el, jobban meg is eri. Ahogy elottem mondtak, itt nyugati arak vannak, de keleti fizetesek.
2014. júl. 13. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nem hiszem hogy 30-40 euro egy poloert olcsonak szamitana meg Nemetorszagban sem. Igaz nem is draga, olyan kozepes ar.

5 euro na az olcso :)

2014. júl. 13. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg ennyire szegény.

A benzinárak az égben vannak, az élelmiszter is, a gyógyszer is, jó ha egyáltalán nem halunk éhen :(

2014. júl. 15. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Külföldön a tízezres pólót évente többször is úgy leárazzák, hogy szinte hajítják utánad olcsón. Olyan Levis kabátot, amit itthon tél végén 22 ezerre akcióztak le (de már duplán akciós volt, tehát már az extra akciós árat is leszállították még akciósabbra) én kint akciósan (nem mellesleg decemberben, tehát gyakorlatilag még szezonban) 9 ezerért vettem meg, és még csak utána árazták le másodjára, 5(!) ezerre! Szóval ez az egyik, hogy a drága se olyan drága, mert ha leárazzák, akkor nagyon leárazzák.

Másik az, hogy ezeken a fórumokról ezekről a ruhákról jellemzően azok írnak, akik ugye megveszik. Tehát akik megengedhetik maguknak. Nekik jóhogy olcsó, meg elérhető. Nem az fog oda írni, akinek nem az.

Amúgy ki mire költ, itt is a divat rovatban lehet látni egyes márkáknál, hogy írják, hogy ő olyat hord, meg az a jó, 15/L aztán csak néz az ember, aki ismeri a márkát, hogy a 15/L honnan az anyjából vesz rá pénzt? Szóval, ha abból indulunk ki, hogy én felteszek egy kérdést, hogy a Diesel farmer nadrág jó-e, meg megéri-e és válaszol rá 12 ember, hogy ja neki is van és tök jó, akkor mondhatjuk, hogy na a magyaroknak is telik 30-40 ezres nadrágra. Holott csak az válaszolt akinek van és telik rá, a másik 500, akinek nem, az nem írt semmit, mert nincs mondanivalója.

Amúgy én tényleg úgy veszem észre, hogy a külföldiek még annyit se költenek ruhára, mint mi, mert eleve nem sokkal drágább, vagy ugyanannyi, mint itthon, viszont tényleg folyton leáraznak mindent és nagyon leárazzák, és akkor vásárolnak be...

2014. júl. 15. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!