A japán férfiak tényleg egész nap dolgoznak?
Igen, többnyire sokat dolgoznak, s kissé elítélendő, ha valaki korán jön haza a munkahelyéről. A gyerekek pedig sokat tanulnak (hozzánk képest). Viszont hogy rosszak lennének a szülő-gyerek kapcsolatok, az butaság.
De ezt egy utazó szerzetes biztos meg tudja ítélni. Bocsánat de ezen olyan jót nevettem :))))
Tényleg nagyon sokat dolgoznak. És igen, a gyerekek meg rettenetesen sokat tanulnak. Kb a hétvége marad a családra általában.
Én nem is a gyerekeket sajnálom, hanem a feleségeket.
Nem vagyok szociológus, csak azt tudom elmondani, amit én láttam.
Van egy japán barátom, egyszer meglátogattam őket 2 hétre Japánban, Fukuokában.
Az apuka kb. éjfél körül járt haza, pedig ő nem is igazán járt el inni a kollégákkal, pedig az majdhogynem kötelező lenne. Egyszerűen ciki azelőtt otthagyni a munkahelyet, mielőtt a közvetlen főnök lelép. Inkább ott ülnek, és úgy tesznek, mintha dolgoznának, de komolyan.
Az anyuka is dolgozott, de csak részmunkaidőben, így ő már 6-7 fele hazajött, és nekiállt takarítani, főzni. Minden nap kitakarította az egész lakást (!), és mosott egy adag ruhát/ágyneműt/törölközőt. Kb. 11-re végzett ő is, és akkor hajnali 2-ig együtt nézték a férjével a TV-t, de nem szóltak egymáshoz.
A srác mondta nekem, hogy kb. 5 éve alig beszélnek a szülei egymással, de ez még jobb is, mert előtte meg folyton veszekedtek. Ő sem nagyon beszélt a saját szüleivel.
Jó, lehet, hogy ez egy kirívó példa, de nekem nagyon gáz volt látni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!