Hogyan érthetik az angolok?
Figyelt kérdés
Szóval több angol emberrel is chatelek. Mindegyikük úgy kezdi a mondandóját, hogy "Hi. How are you?" Eddig semmi bajom nem volt vele, simán lereagáltam, hogy "Fine thanks, you?", de most tudatosult bennem, hogy ugye az angolok a "How are you"-t köszönésképpen is használják. Ciki ezeket félreérteni? Nem vagyok teljesen hülye, középfokú nyelvvizsgám van angolból, de ezen még sose gondolkoztam :/
14/f
2014. máj. 4. 10:22
1/5 anonim válasza:
Ez náluk már egy teljesen kialakult összefüggés a köszönéshez. Ilyen pl. nálunk: Szia, mizu? Egyébként szokták még az angolok ezt is: Hi, What's up? vagy How you doing?
2/5 anonim válasza:
Nem, te összetéveszted a how do you do-val. Arra szokás ugyanazt mondani. De a how are you egy megválaszolható és megválaszolandó kérdés.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. máj. 4. 13:43
4/5 anonim válasza:
A "How are you"-ra is szoktak úgy válaszolni, hogy megdicsérik a cipődet és megkérdezik hol vetted, de arra már válaszol a másik. Nálunk is van ilyen. Amikor azt mondjuk "Jó napot!", akkor nem gondolunk arra, hogy bárcsak jó napja lenne az illetőnek, hanem jelezzük felé, hogy kirajzolódott a sziluettje előttünk és emberi lényként azonosítottuk és még meg is tanultuk a szabályokat, mivel szabályosat mondunk kezdésnek. Arra is jó a "Jó napot!", hogy kifejezd a másiknak nem akarod lelőni. Úgy hogy ha valaki köszön neked így, utána lelő, abból lehetne egy vicces jelenetet forgatni, mert az olyan angol humoros, abszurd, váratlan lenne.
5/5 anonim válasza:
Illik, szokas megvalaszolni, de a kerdezo nem mindig var valaszt. Szoval, azt erzed, mikor tenyleg erdeklodo a hogyleted utan,, vagy csak epp koszonesnek hasznalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!