Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Itt kit, kinek, hogy kellett...

Itt kit, kinek, hogy kellett volna bemutatni?

Figyelt kérdés

Közös éttermi vacsorán voltunk, a barátom és a sógorom nővére még nem találkoztak. A sógorom nővére késve érkezett, de az étel még nem volt kihozva. Pont arról érkezett a sógorom nővére, ahol mi ültünk a barátommal, ergo elment az orrunk előtt, majd helyet foglalt az asztal másik végénél. Már kaja közben többen "nekem estek", hogy ők ketten még nem találkoztak. Én fel akartam állni bemutatni őket egymásnak, amikor megérkezett a sógorom nővére, de ahogy álltam volna fel, ő nem foglalkozott vele (lehet, hogy csak nem vette észre).

Ahogy megvacsoráztunk, felálltunk, odamentünk hozzá és bemutattam a barátomat.

Most tényleg annyira nagyon elszúrtam a dolgot?

Nem kellett volna a hölgynek is hajlandóságot mutatnia, amikor megérkezett, hogy mutassam be őket egymásnak (hiszen felőlünk érkeuett)? Harmadrészt meg akár a sógorom is bemutathatta volna őket egymásnak, nem?

2014. ápr. 29. 13:33
 1/3 anonim válasza:
Az hogy ki merről érkezik semmit nem számít az etikettben. Ilyenkor a közös ismerősnek illik kezdeményezni a bemutatást. Ez ha jól vettem ki Te voltál és a sógorod. Másik lehetőség, hogy a sógor nővére kezdeményez. A férfinak nem illik kezdeményezni, bár szerintem baráti társaságban ez simán elmegy. Tulajdonképpen bárki kezdeményezhette volna...
2014. ápr. 29. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Neked kellett volna bemutatnod a baratodat.
2014. ápr. 29. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:
A férfit kell bemutatni a nőnek, de mivel vacsoráról volt szó, ahová késve érkezett, ilyenkor csak a körülötte ülőknek kell bemutatni, akiket ezek szerint egyébként is ismert, a többieknek (vagyis a barátodnak) való bemutatás a vacsora utánra marad.
2014. ápr. 29. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!