Külföldön hogy szokták?
Figyelt kérdés
Mivel láttam, hogy náluk 24.én jön a mikulás tehát jézuskával együtt... na most akkor ilyenkor van valami? amikor nálunk jön a mikulás náluk mi jön? vagy mi van?
Köszi!
2009. dec. 6. 16:51
11/21 anonim válasza:
Attól függ, hol van az a külföld. Németországban van Mikulás is, de Amerikában csak karácsony, úgy tudom.
12/21 A kérdező kommentje:
itt a télapó karácsonykor jön mert láttam tavaly hogy ment házról házra... de most sztem tényleg nincs semmi figyeltem csak én vásároltam édességeket:)
de jó, de azért jön finn-ből a mikulás... nem vicces?:) ott meg nincs semmi ilyesmi:D magyarországra jön mert ott nincs semmi jajj ezen jót nevettem:)
2009. dec. 6. 18:52
13/21 anonim válasza:
Visszatérve a finnekre, nem tudom elhangzott-e már, de a finneknél ilyenkor nem Mikulás, hanem a Függetlenség napja van =)
14/21 A kérdező kommentje:
17:54-es irta, hogy mindenhol ünneplik, csak ki hogyan! Akkor ahol nincs mikulás (mint itt sincs) akkor ök hogy ünnepelnek? mert szerintem ha nincs mikulás akkor sehogysem! Pl itt az olaszoktól átvett Lucia nap van(lánykák öltöznek be fehér ruhába, és aki a Lucia annak a fején van egy gyertya, állítólag ök hozzák a fényt és hirdetik, hogy jön a karácsony, és mennek kórházakba minden fele fellépni, minden városban választanak most Lucia-t, lehet rájuk szavazni) na mondjuk ez meg nekem furcsa, hogy mi ez... lehet nekik a Mikulás furcsa nekünk meg a Lucia...
2009. dec. 6. 19:03
15/21 A kérdező kommentje:
bocsi ha rosszul irtam a Lucia napot én így hallottam... én sem tudok többet róla!
2009. dec. 6. 19:08
16/21 A kérdező kommentje:
és a függetlenség napját ünneplik valahogy?
2009. dec. 6. 19:14
17/21 A kérdező kommentje:
vagyis inkább ez a Lucia a fény királynő(vagy ilyesmi) szóval nem hozzák hanem Ö a fény akárki! Jövőre benevezek:D
2009. dec. 6. 19:24
19/21 A kérdező kommentje:
Svéd
2009. dec. 6. 19:38
20/21 A kérdező kommentje:
rakerdeztem... es semmi nincs ilyenkor naluk! teljes elvoltak ajulva hogy nalunk igy van:)
2009. dec. 7. 10:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!