Szerintetek, mik azok a tényezők amik a legrosszabbak a Magyar mentalitásban?
Amit én nagy általánosságban látok:
-a "minket mindenki utál"-effektus és a "többi nemzet egy fos"-effektus keveredése... egyszeri ember csodálkozik azon, hogy nincs túl sok baráti nemzetünk, de közben ugyanaz az ember fikázza kollektíve az oroszt, a törököt a megszállás miatt, a franciát azért, mert burzsuj, az amerikai egy bunkó tuskó stb...
-mérhetetlen pesszimizmus
-"dögöljön meg a szomszéd tehene is"
szerintem a 10es mondta meg a tutit. ezt sulykolják az emberekbe, akik aztán maguk is elhiszik hogy én ilyen vagyok, és utána ennek megfelelően is fog cselekedni, beszélni.
magyarnak érzem magam, és a barátaim is magyarok, de mi nem panaszkodunk, nem gáncsoskodunk, nem irigykedünk, hanem teszünk a saját jövőnkért.
ha nem ilyen ostoba frázisok töltenék ki az emberek gondolkodását, hanem a szűk környezetükben megtennék a lehető legjobbat, akkor máris változna a dolog.
ha a saját népemről, nemzetemről kell beszélnem, akkor mindig a pozitív dolgokat mondom, hogy tehetségesek, szorgalmasak vagyunk, nem szeretjük az elnyomást (az egy másik kérdés hogy momentán miért tűrjük), vendégszerető, nagy múltú gasztronómiával rendelkező emberek vagyunk.
direkt úgy viselkedem, hogy meghazudtoljam azt a sok butaságot amit egyes megmondóemberek ültetnek el a közgondolkodásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!