Afrikában miért nem terjedt el a zebra, mint hátas állat?
Én úgy tudom azért mert a lóval ellentétben nem lehet betörni, azaz nem lehet engedelmességre tanitani meg fogságban nagyon nehezen szaporodik...
Valahol olvastam már erről de nem emlékszem hol
De ha 10.000 évvel ezelőtt elkezdték volna,akkor mára lehetne egy háziasított zebrafaj,ugyanúgy ahogyan vannak gondosan tenyésztett telivér lovak.
Engem az érdekel,hogy míg az európaiak háziasították a lovat,a zebrával Afrikában ez miért nem történt meg vajon?
Vagy ha nem is hátasként,de öszvérként sincsen használva gazdálkodási munkákra,mint pl a bányaló,vagy igásló.
Miért nem tenyésztenek ki egy ilyet,ugyanúgy ahogy a falabella ki lett mondjuk tenyésztve,ami egy viszonylag új faj?
"De ha 10.000 évvel ezelőtt elkezdték volna,akkor mára lehetne egy háziasított zebrafaj,ugyanúgy ahogyan vannak gondosan tenyésztett telivér lovak."
Nem ez nem így van, vannak háziasítható fajok, meg nem háziasíthatók, a zebra nem az! Ezeket bármilyen sokáig akarod háziasítani nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!