Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sok öreg ember miért képtelen...

Sok öreg ember miért képtelen elfogadni a segítséget? Miért kell tiltakozni?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a gondolkodásmódot, és 99%-ban öregeknél látom ezt. Mamám is ilyen.

Ha valami gondja van (pl betegség, elájult, stb) NEM hajlandó segítséget kérni, ha valaki segíteni akar, elutasítja, az orvoshoz ő biztos nem fog menni, és ha ki meri hívni valaki az orvost, akkor ő elküldi, mert neki nincs semmi baja.

Értem én, hogy sok öreg nem hajlandó elfogadni, hogy már bizonyos helyzeteket, problémákat képtelenek egyedül megoldani, de nekik is egyszerűbb lenne, ha nem kellene az embernek könyörögni, hogy ugyan már pl menjen el orvoshoz, vagy fogadja el a segítséget.

Ismerős családnál olyan volt, hogy a 80 éves néni valami súlyosabb gyulladást kapott (belső szervi), minden segítséget elutasított, mert neki nincs semmi baja, és belehalt.

Miért kell ezt? Miért ilyen sok öreg?

2013. okt. 26. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az állhat a háttérben, amit meg is fogalmaztál a leírásban, nem szívesen veszik tudomásul, hogy segítségre szorulnak. Nem feltétlen azért, mert nem tudnak méltóságteljesen öregedni.. Ha belegondolsz, nem csak az idősek számára nehéz elfogadni, ha valamivel nem tudnak boldogulni és másra szorulnak, szerintem ez valahol normális is. Az én nagymamám azért utasítja el a segítséget, mert nem akar a terhünkre lenni, mert nekünk az biztos csak nyűg, ha segíteni kell neki, pedig nyilván nem, de ők ilyenek :)
2013. okt. 26. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja! Ha megéred, megtudod.
2013. okt. 26. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem is az lehet az ok, hogy azt gondolja, hogy ezzel nem akar másoktól elvenni. olyan ez, mint amikor ott vagy egy ideg társaságban és nem tudod nem néznek e bunkónak, ha túl sok kaját szedsz. meg egyáltalán inkább kevesebbet szedsz, mert félsz jut e másnak elég. erős bizalom kell ahhoz, hogy mer kérni a másikból. ez barátok közt is így van. az egy kényes kérdés meddig mehetsz el. szólhatsz még neki, hogy most ugorjon át segíteni valamit? biztos kényelmetlen lesz neki, vajon szép dolog, ha terhelem. stb
2013. okt. 26. 19:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszi, ez a gyengeség jele, és méltóságon alulinak érzi, holott nem az.
2013. okt. 26. 22:31
 5/7 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Kényelmetlenebb orvoshoz menni, jobban fél egy beavatkozástól, mint amennyire a haláltól, betegségtől magától.

80 évesen már nem mindenki akar még és még élni.

Mindenesetre, nem mindenki azért csinálja, hogy téged bosszantson. :)

2013. okt. 27. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

egy 20 éves úgy tekinti az életet, hogy beadom a kocsit a szervízbe és megreparálják

és örökké élek

egy 80 éves ennél bölcsebb. Tudja, hogy nem fog örökké élni. És tudja, hogy az orvos nem fog csodát csinálni. nagyon nem fog!!!!

A sorsra /Istenre bízza magát, és elfogadja a véget.

Bár ismertem olyan öreg nénit is, aki nyomta a kiló aranyakat az orvosokba, és méltatlankodott, hogy a megroppant derekával (80 évesen) nem tudtak mit kezdeni.

2013. okt. 27. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:
1 szó: BÜSZKESÉG.
2013. okt. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!