Sok öreg ember miért képtelen elfogadni a segítséget? Miért kell tiltakozni?
Nem értem ezt a gondolkodásmódot, és 99%-ban öregeknél látom ezt. Mamám is ilyen.
Ha valami gondja van (pl betegség, elájult, stb) NEM hajlandó segítséget kérni, ha valaki segíteni akar, elutasítja, az orvoshoz ő biztos nem fog menni, és ha ki meri hívni valaki az orvost, akkor ő elküldi, mert neki nincs semmi baja.
Értem én, hogy sok öreg nem hajlandó elfogadni, hogy már bizonyos helyzeteket, problémákat képtelenek egyedül megoldani, de nekik is egyszerűbb lenne, ha nem kellene az embernek könyörögni, hogy ugyan már pl menjen el orvoshoz, vagy fogadja el a segítséget.
Ismerős családnál olyan volt, hogy a 80 éves néni valami súlyosabb gyulladást kapott (belső szervi), minden segítséget elutasított, mert neki nincs semmi baja, és belehalt.
Miért kell ezt? Miért ilyen sok öreg?
Kényelmetlenebb orvoshoz menni, jobban fél egy beavatkozástól, mint amennyire a haláltól, betegségtől magától.
80 évesen már nem mindenki akar még és még élni.
Mindenesetre, nem mindenki azért csinálja, hogy téged bosszantson. :)
egy 20 éves úgy tekinti az életet, hogy beadom a kocsit a szervízbe és megreparálják
és örökké élek
egy 80 éves ennél bölcsebb. Tudja, hogy nem fog örökké élni. És tudja, hogy az orvos nem fog csodát csinálni. nagyon nem fog!!!!
A sorsra /Istenre bízza magát, és elfogadja a véget.
Bár ismertem olyan öreg nénit is, aki nyomta a kiló aranyakat az orvosokba, és méltatlankodott, hogy a megroppant derekával (80 évesen) nem tudtak mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!