Önkéntes munka külföldön? (Svédország, Finnország, Norvégia) Vélemények, tapasztalatok? Bővebben lent! Minden meglátást várok!
Norvégiában havi 130 euró a kajádra sem lesz elég. És akkor még tömegközlekedned is kellene valahogy. A világ egyik legdrágább országáról beszélünk.
Minden országban nehéz beilleszkedni. Főleg, ha nem beszéled a nyelvet.
Pár hónapnak maximum annyi előnye lenne, hogy láttad az országot, és tapasztaltál pár dolgot.
Nem tudom,mit várnál pár hónapos kint tartózkodástól? Mik lennének a céljaid hosszú távon?
Mennyi idős vagy? Egyébként menj, csak a 130 euro mellbevágott. Akarsz egy pizzát enni 15 euro, süti és kávé együttesen 5-6-7 attól függ hova ülsz be. Ne adj isten még dohányzol is, akkor aztán...
De menj, világot látni, ismerkedni, nyelvet tanulni, ebböl csak elönyöd lesz és biztos egy nagy buli az egész.
Az utazás 10%-át kell fizetned, ha jól veszem ki, az nem sok.
Nekem az nem derül ki hogy mit kell ott csinálnotok, biztos nem hajtanak halálra, de mégis mit?
... (Svédország, Finnország, Norvégia)
Nagyon érdekes, miért pont ezek az országok ? Inkább elkelne az önkéntes munka Algériában, Marokkóban, Tuniszban és Líbiában. Oda menj inkább.
Utolsó, azért gondolkozz már. Egy 18 éves, valószínűleg lányt küldenél legfőképp muszlim országba? Nincs az az isten hogy én az alig nagykorú gyerekemnek azt mondanám, hogy menjen Algériába vagy Líbiába. Aztán ha netalántán baja esik (megölik, megerőszakolják, akármi), akkor még csak segíteni sem lehet menni, mert mire odaér az ember, addigra ki tudja, hogy mi lesz. A gov.uk szerint Marokkó kivételével a másik három helyre, vagy bizonyos részeire nem javasolt az utazás, és még Marokkóban is van esély terrorizmusra. Azért előbb gondolkodni kellene, mint ilyeneket írni, hogy ezekbe az országokba kellene mennie.
Én most Svédországban élek, de itt drága az élet. A felnőtt közlekedés 800 korona egy hónapra (kb. 85 euró), egy fél kilós toast kenyér kb. 20 korona (2 euró), egy puhafedeles regény 100-150 (10-15 euró), egy pizza olyan 60-90. Angolul szinte mindenki beszél. Nem akarok rasszista lenni, de úgy mondom inkább, hogy aki született svéd, az minimum alap szinten. Aztán a bevándorlóknál meg sosem lehet tudni. Itt nem igazán szokás pl. buszon random elkezdeni beszélgetni meg ismerkedni. Nekem annyi a szerencsém, hogy már úgy költöztem, hogy volt 1-2 barát, szóval nem vagyok egyedül. Ha gondolod, akkor írhatsz privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!