Hogyan ünneplitek ma a Halloween-t? :-) Bulizni mentek vagy csak filmeztek otthon?
Csak egy kis pontosítás a rengeteg globalizált embernek. Amerika egy fos. De ez most legyen mellékes!
Hogy tévedés ne essék:
November 1-je Mindenszentek
És nem helovinn...
November 2-a Halottak Napja
Mindenszentek ünnepén a Diadalmas Egyházat ünnepeljük.
Halottak Napján pedig a Szenvedő Egyházról emlékezünk meg.
Egyáltal nincs itt semmiféle helovini degeneráltság, amikor nyomorékoknak öltözve világító töklámpákkal rohangálnak az utcán a kölkök.
Tessék már tiszteletben tartani legalább azt a kevés ünnepünket, ami van!
Üdv:
XX
Menjetek már...! Nem kell amerikát majmolni! Vannak nekünk sokkal szebb hagyományaink, azokat kellene előnyben részesíteni!
A Magyar ember (tényleg, van még ilyen?) megemlékezik a halottairól és nem azt ünnepli, hogy elhunytak...
Én momentán a "valentájn" napot is elítélem! Az is egy behozott szutyok!
Haloween egy kelta ünnep, az amerikaiak csináltak belőle cukros farsangszerű bulimicsodát, de a gyökere attól még kelta. Nálunk más hagyományok vannak, hogy ezt is behozták, az egy más kérdés. De nem mindenki tartja, és ezt tartsd te is meg a lepontozók is tiszteletben. Magyarországon kívül csak a magyarlakta területeken tartják a magyar ünnepeket. Amik nemzetközi ünnepek, az kevés van, ilyen pl. a farsang, ami vízkereszt ünnepétől hamvazószerdáig tart, ezt a világon szinte mindenhol tartják, és mindenhol másféle hagyományokkal, de jelen van, nekem volt szerencsém látni a velencei karnevált. A halloween nem ilyen nemzetközi ünnep, szóval aki ezekben a napokban nem ezt tartja, azt hagyd békében megtartani az általa tiszteletben tartott hagyományokat.
Attól még senki se lesz nálad rosszabb, hogy neki ezek a napok másról szólnak, mint neked, ja, és még valami, Magyarországon nem olyan régen jelent meg a halloween, az én gyerekkoromban még csak az amerikai filmekben láttunk ilyent, pedig az se volt régen, mivel én még csak 25 éves vagyok.
Megyünk jelmezbe csokit kunyerálni meg ezt nézzük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!