Mitől lesz valaki kulturált és művelt ember?
"Melyek azok a könyvek melytől kulturált lehet részben egy ember?"
Könyvektől nem leszel művelt. A műveltséghez kell olvasni, de ez nem elég, hanem fel is kell dolgozni azt, amit elolvastál. Lehetne ezres listákat összeállítani, de értelmetlen. A műveltség egy következmény, annak a következménye, hogy valaki érdeklődik és gondolkodik. Aki érdeklődik, az olvas is, és előbb-utóbb művelt lesz.
"Mitől lesz szerintetek intelligens?"
Főleg gének kérdése az intelligencia. Okos az az ember, aki művelt, tájákozott, olvasott stb., de intelligens is. Aki CSAK intelligens vagy CSAK olvasott, az lehet egészen buta is.
"17éves vagyok,kezdem észrevenni hogy művelődni kellene."
Nem azért szoktak művelődni az emberek, mert "észreveszik, hogy művelődni kellene", hanem azért, mert tényleg érdekli őket a világ, és utánanéznek annak, ami érdekli őket. Akiben nincs meg ez az igény, annak fölösleges kínoznia magát azzal, hogy "művelődni kellene".
A Biblia Isten ihletett Szava. A keresztény Pál apostol ezt írta róla: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen” (2Timóteusz 3:16, 17).
Gondolj bele, az apostol azt mondta, hogy a Bibliában olyan ismeret található, amely minden jó cselekedetre felkészít vagy alkalmassá tesz. Segíthet nekünk, hogy Isten nézőpontjából lássuk a dolgokat. És tudjuk, hogy Istennek mindenki másnál nagyobb az ismerete és a bölcsessége.(Ézsaiás 55:8, 9);(Zsoltárok 34:8).
Isten Szavának erőteljes igazságai hatással lehetnek egy őszinte személy szívére, éppen úgy, ahogyan a fény hatással lehet arra, aki egy sötét helyiségből kilép a világosságra. Pál apostol a következő kijelentésre érzett indíttatást: „Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Mily kikutathatatlanok az ítéletei, és kinyomozhatatlanok az útjai!” (Róma 11:33). Az az igazság, hogy az örökkévalóság sem elég ahhoz, hogy teljesen felfogjuk Isten ismeretének és bölcsességének gazdagságát. Izgalmas jövő áll előttünk, sohasem fogunk unatkozni, és mindig felfedezhetünk majd valami újat.
Szeretnél többet megtudni Isten magasztos útjairól és gondolatairól? Arra indít a kíváncsiságod, hogy kiderítsd, mit mond Isten Szava, a Biblia Isten útjairól és gondolatairól? Vágysz arra, hogy megtudd, hogyan fog véget vetni Isten a szenvedésnek, és milyen jutalmat tartogat az engedelmes emberiségnek?
Igaz, hogy a legtöbbünk sohasem lesz híres felfedező vagy feltaláló. És talán egy átlagos életidő alatt nem is érthetünk meg mindent, amit szeretnénk. Ennek ellenére ne hagyd, hogy kihaljon belőled a kíváncsiság. Tartsd életben a tudásvágyat, melyet Isten szeretettel belénk plántált.
Meríts hasznot Istennek ebből a csodálatos ajándékából, és értsd meg egyre pontosabban ihletett Szavát, a Bibliát. Így már most értelmet, örömet találhatsz az életben, és bizton remélheted, hogy ez örökké folytatódni fog.
Tudtad azt, hogy . . .
évszázadokkal azelőtt, hogy Kolumbusz és Magellán fényt derítettek volna a föld alakjára, a Biblia megállapította, hogy a bolygónk nem lapos, hanem gömbölyű? (Ézsaiás 40:22).
jóval azelőtt, hogy az asztronauták megpillantották, hogy a föld üres térben függ, a Biblia rámutatott, hogy a semmire van függesztve? (Jób 26:7).
körülbelül 2500 évvel azelőtt, hogy az angol orvos, William Harvey felfedezte a vérkeringést az emberi testben, a Biblia az élet forrásának nevezte a szívet? (Példabeszédek 4:23).
mintegy 3000 évvel ezelőtt a Biblia egyszerű szavakkal írt a vízkörforgásról, mint amely része az ökoszisztémának, és lehetővé teszi az életet a földön? (Prédikátor 1:7).
Ugye milyen bámulatos, hogy ezekről a tudományos tényekről a Biblia is említést tett, jóval azelőtt, hogy az emberek megértették volna vagy felfedezték volna őket? A Biblia tulajdonképpen létfontosságú információk tárháza, és csak arra vár, hogy felfedezd a kincseit.
ENGEM A BIBLIA TETT JÓBB EMBERÉ!-SZERETETEL AJÁLOM ,HOGY ÓLVASD ÉS ELMÉLKEDJ AZ OLVASOTTAKON HOGY HATÁSAL LEGYEN SZIVEDRE ÉS TETTEIDRE,ÍGY JÓBB EMBERÉ VÁLJ ISTEN ÉS EMBEREK ELÖT IS.(NEM BECSÜLÖM LE A TÖBBI KÖNYVEK ÉRTÉKÉT SEM AMI JÓRA NEVEL ÉS BÖLCSESÉGRE!)
Amerikai pedagógus, William Lyon Phelps következő mondta: „Azt, aki alaposan ismeri a Bibliát, méltán lehet műveltnek nevezni.”
-én egyetértek vele ezért írtam amit írtam AMUGY:EGY KERESZTÉNYNEK BÜN EVANGÉLIZÁLNI!?
Az American Mainline Religion című könyvében a társszerző Wade Clark Roof elismerte, hogy „ahogyan az emberek a vallásos és szellemi életükről beszélnek, az szervesen összefügg a hitük fennmaradásával”.
Ha „jót tenni” és „hinni” elegendő ahhoz, hogy elnyerjük Isten tetszését, miért írta Pál apostol a következőket: „Jaj nekem, ha a jó hírt nem hirdetem”? A Rómában levő hívőtársainak megmagyarázta: „Ha nyilvánosan kijelented ezt a szádban levő szót, hogy Jézus Úr, és a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, akkor megmenekülsz. Mert szívvel gyakorolunk hitet az igazságosságért, de szájjal teszünk nyilvános kijelentést a megmentésért” (1Korinthus 9:16; Róma 10:9, 10).
Jézus, az Isten Fia, a legnagyobb értéket tulajdonította Isten Szavának, amikor kijelentette: „A te Szavad igazság.” Követőinek ezt mondta: „Ha megmaradtok az én beszédemben, valóban az én tanítványaim vagytok, és akkor megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket” (Ján 17:17; 8:31, 32).
Isten utasította János apostolt: „Írd meg, mert e szavak megbízhatók és igazak.” Az ihletett Írások minden szava ’megbízható és igaz’. És mérhetetlenül hasznos azok számára, akik megszívlelik (Jel 21:5).
11:01 - "AMUGY:EGY KERESZTÉNYNEK BÜN EVANGÉLIZÁLNI!?"
Ha azt erőszakosan, mások akarata ellenére teszi, akkor igen.
Jézus ugyanis azt adta parancsba, hogy "menjetek és terjesszétek az evangéliumot" DE "ahol nem hallgatnak meg titeket, onnan menjetek tovább" - és nem biztos, hogy azért, mert nem is érdekli őket, hanem lehet, hogy a te módszered számukra rossz, és hozzájuk más út vezet, amit más tud, és te nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!