Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hol találok valami információt...

Hol találok valami információt arra vonatkozóan, hogy kinek kell előre köszönnie?

Figyelt kérdés

Ma a bejárati ajtóm előtt álltam éppen háttal a folyosónak és éppen nyitottam az ajtót, amikor feljött a lépcsőn mögöttem a szomszéd csaj és a mellettem lévő ajtót nyitotta, és közölte, hogy egyébként nekem is szia, és becsukta a saját ajtaját. Egyrészt meglepődtem, mert amikor kértem régebben, hogy legyen a szomszédjaira tekintettel és ne hajnalba visítva szexeljen hétköznap, közölte velem, hogy nincsen miről beszélnünk, tehát azt hittem, hogy nem vagyunk köszönőviszonyban sem, meg a múltkor pont ő volt, aki rám nézett, aztán nem köszönt, mi meg köszöntünk neki párommal. De a kérdésem igazából az lenne, hogy hol találhatok valamit arról, hogy ebben a helyzetben neki kellett volna előre köszönnie és nem célozgatnia, hogy miért nem köszönök. Ő is egy fiatal lány, velem egy idős lehet, ráadásul miért én köszönjek előre, amikor én már ott vagyok és ő az, aki oda jött? Ki Ő, az angol királynő? Arra gondoltam, keresek valamilyen illemtan szabályt erre és szövegkiemelővel kiemelem a lényeget és kirakom az ajtajára, de sehol nem találok ilyet, hogy pl. a lépcsőházban annak kell köszönnie, aki érkezik, nem annak, aki már ott van. Olyat találtam csak, hogy ha valaki egy helységbe belép, akkor ott kell köszönnie a többi embernek, de amilyen primitív a szomszéd lány, nem értené, hogy miért azt emelem ki, amikor ez lépcsőház és nem helység. Tudtok ilyet linkelni nekem?

Előre is köszönöm szépen!

2013. júl. 26. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább egy jótanácsot adok: ne menj ebbe bele, ne vitázz prolikkal, ne is emészd magad a tahósága miatt. Ne az illemszabályokra hivatkozz, hanem ha legközelebb összefuttok, akkor hangosan jegyezd meg, hogy "egyébként kuurváknak nem köszönök, bocsi" vagy valami ilyesmit. Vagy ne is menj bele, csak nézd őt levegőnek, attól lesz a legidegesebb, ha megint provokálni kezd téged, akkor fordíts neki hátat, mintha ott sem lenne: szétveti majd a düh :)
2013. júl. 26. 23:05
 2/7 anonim ***** válasza:
2013. júl. 26. 23:06
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot, csak az a baj, hogy annyira nem tudom elengedni. Nem tudom levegőnek nézni. Rosszul esik, mert sosem voltam vele bunkó.

Második, én is hasonlóképpen kerestem rá, de csak a fent említetteket találtam.

2013. júl. 26. 23:19
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Illemkönyvben olvastam, hogy fiatalabbnak illik először köszönni, bár te írtad, hogy veled egyidős lehet.

Egyébként szerintem nincs jobb dolga.. Elég idegesítő lehet, megértem.

2013. júl. 27. 00:47
 5/7 rajcziz ***** válasza:
100%
A lényeg: férfi a nőnek, fiatal az idősebbnek; ilyen fontossági sorrendben. Munkahelyi körülmények között pedig a beosztott köszön a felettesnek.
2013. júl. 27. 09:09
 6/7 kedves97 válasza:
a fiunak illik előre köszönni szerintem :D
2013. aug. 14. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. Végül inkább nem raktam semmit az ajtajára, megpróbálok nem törődni vele.
2013. aug. 21. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!