Hol találok valami információt arra vonatkozóan, hogy kinek kell előre köszönnie?
Ma a bejárati ajtóm előtt álltam éppen háttal a folyosónak és éppen nyitottam az ajtót, amikor feljött a lépcsőn mögöttem a szomszéd csaj és a mellettem lévő ajtót nyitotta, és közölte, hogy egyébként nekem is szia, és becsukta a saját ajtaját. Egyrészt meglepődtem, mert amikor kértem régebben, hogy legyen a szomszédjaira tekintettel és ne hajnalba visítva szexeljen hétköznap, közölte velem, hogy nincsen miről beszélnünk, tehát azt hittem, hogy nem vagyunk köszönőviszonyban sem, meg a múltkor pont ő volt, aki rám nézett, aztán nem köszönt, mi meg köszöntünk neki párommal. De a kérdésem igazából az lenne, hogy hol találhatok valamit arról, hogy ebben a helyzetben neki kellett volna előre köszönnie és nem célozgatnia, hogy miért nem köszönök. Ő is egy fiatal lány, velem egy idős lehet, ráadásul miért én köszönjek előre, amikor én már ott vagyok és ő az, aki oda jött? Ki Ő, az angol királynő? Arra gondoltam, keresek valamilyen illemtan szabályt erre és szövegkiemelővel kiemelem a lényeget és kirakom az ajtajára, de sehol nem találok ilyet, hogy pl. a lépcsőházban annak kell köszönnie, aki érkezik, nem annak, aki már ott van. Olyat találtam csak, hogy ha valaki egy helységbe belép, akkor ott kell köszönnie a többi embernek, de amilyen primitív a szomszéd lány, nem értené, hogy miért azt emelem ki, amikor ez lépcsőház és nem helység. Tudtok ilyet linkelni nekem?
Előre is köszönöm szépen!
Köszönöm a tanácsot, csak az a baj, hogy annyira nem tudom elengedni. Nem tudom levegőnek nézni. Rosszul esik, mert sosem voltam vele bunkó.
Második, én is hasonlóképpen kerestem rá, de csak a fent említetteket találtam.
Illemkönyvben olvastam, hogy fiatalabbnak illik először köszönni, bár te írtad, hogy veled egyidős lehet.
Egyébként szerintem nincs jobb dolga.. Elég idegesítő lehet, megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!