Most, akkor mit köszönjek?
Be kéne szüntetni ezt az egész magázós-tegezős baromságot.
23 éves vagyok, van aki letegez és van a aki magáz. Tökmindegy melyiket mondod szerintem.
Azért, mert diplomája van, még lehet teljesen tájékozatlan illemtani dolgokból, sőt, akár még bunkó is lehet. A diplomával nem jár jó modor.
De nem ez a lényeg: a helló szerintem sem jó dolog. Egyrészt nem magyar köszönés, másrészt olyan semmilyen. Ezért említettem, hogy én 16-17 évesen használtam, amikor fogalmam sem volt, hogy hogyan köszönjek. De ez egy bizonyos kor felett szerintem ciki már. Mindegy, ez az én véleményem, én biztosan nem szívesen hallok 21 évesen hellót az idősebb szomszédoktól.
nem tudom, hogy mit köszönjek a fiataloknak. Szerintem tegnap költöztek ide a házba.
Hát, köszönd meg, hogy tegnap odaköltöztek a házba...
Nem érdemes magadban rágódni. Itt mindenkit tegezel, visszategeznek, pedig feltehetően van 70 éves és 10 éves közöttük. Senki se akad fenn ezen.
Ha nem tudod egyedül eldönteni, beszéld meg velük. Tégy javaslatot. Nehezen hinném, hogy kulturált felvetésre ne hasonló választ kapnál. Aztán majd meglátod, mit fogadnak e, vagy mit javasolnak. Nálam működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!