Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Most, akkor mit köszönjek?

Most, akkor mit köszönjek?

Figyelt kérdés
Felnőttként szembesülök ezzel a gonddal. Ma reggel mentem le a lécsőházban és az új lakóknak, akiket akkor láttam először "helló"-t köszöntem. Én 45 vagyok, ők olyan 25-30 körül lehetnek. A visszaköszönés egy halvány "jó napot" volt reggel 8-kor. Most felnőtt fejjel nem tudom, hogy mit köszönjek a fiataloknak. Szerintem tegnap költöztek ide a házba.
2013. júl. 21. 15:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ajánlom a "mitnézeee" köszönést. ;)
2013. júl. 21. 17:11
 12/20 anonim ***** válasza:

Be kéne szüntetni ezt az egész magázós-tegezős baromságot.

23 éves vagyok, van aki letegez és van a aki magáz. Tökmindegy melyiket mondod szerintem.

2013. júl. 21. 19:27
 13/20 anonim ***** válasza:
Mivel többnelvű környezetben élek és nem tudom az illető miként fog megszólalni, tótú, rácú, vagy máshogy, én is a hellót használom. Bár nem tartomjó megoldásnak, akárcsak a tv-bei szervuszozásokat sem.
2013. júl. 21. 19:39
 14/20 anonim ***** válasza:
A helló rosszabb a sziánál. Az USA-ban bizonyos körökben elmegy, nálunk egyszerűen rémes, idegenmajmoló, sértő és műveletlenségre vall. Egyiket se lehet használni, amikor egy ismeretlen felnőttnek köszönsz !!
2013. júl. 22. 01:26
 15/20 A kérdező kommentje:
Márpedig ez a helló-szia kombináció nálam eddig elég jól működött és olyan ismerőseim is köszönnek így, akiknek tanári, orvosi vagy éppen bölcsész végzettségük van. Tehát az a megállapítás, hogy aki "helló"-t köszön az műveletlen semmiképpen sem állja meg a helyét. Szerintem ez a köszönés igenis gyökeret eresztett a hétköznapi életben és sűrűn használatos.
2013. júl. 22. 08:18
 16/20 szpeti1991 ***** válasza:

Azért, mert diplomája van, még lehet teljesen tájékozatlan illemtani dolgokból, sőt, akár még bunkó is lehet. A diplomával nem jár jó modor.

De nem ez a lényeg: a helló szerintem sem jó dolog. Egyrészt nem magyar köszönés, másrészt olyan semmilyen. Ezért említettem, hogy én 16-17 évesen használtam, amikor fogalmam sem volt, hogy hogyan köszönjek. De ez egy bizonyos kor felett szerintem ciki már. Mindegy, ez az én véleményem, én biztosan nem szívesen hallok 21 évesen hellót az idősebb szomszédoktól.

2013. júl. 22. 10:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Jó. Így legalább tudom, hogy a fiatalabbaknak nem fogok feltétlen így köszönni. Már ez is eredmény, tehát nem volt butaság feltenni a kérdést.
2013. júl. 22. 10:35
 18/20 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy mit köszönjek a fiataloknak. Szerintem tegnap költöztek ide a házba.

Hát, köszönd meg, hogy tegnap odaköltöztek a házba...

2013. júl. 29. 22:28
 19/20 anonim válasza:
Szerintem bőven jó volt az a helló. Nem olyan bizalmas, de nem is az a távolságtartó. Szerintem csak zavarban voltak, új hely meg minden, meg kell szokniuk, azért köszöntek jó napotal reggel. :)
2013. aug. 7. 16:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem érdemes magadban rágódni. Itt mindenkit tegezel, visszategeznek, pedig feltehetően van 70 éves és 10 éves közöttük. Senki se akad fenn ezen.

Ha nem tudod egyedül eldönteni, beszéld meg velük. Tégy javaslatot. Nehezen hinném, hogy kulturált felvetésre ne hasonló választ kapnál. Aztán majd meglátod, mit fogadnak e, vagy mit javasolnak. Nálam működik.

2013. aug. 7. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!