Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A férfi munkatársaknak illik...

A férfi munkatársaknak illik előbb köszönni, akkor is, ha idősebbek, mint én? 24/L

Figyelt kérdés
Vagy esetleg, ha idősebbek, akkor nekem? Sosem tudom eldönteni, mert én úgy vagyok vele, hogy a férfinak kellene előbb köszönni, de a munkatársaim nem mind így gondolják valószínűleg...
2013. jún. 18. 17:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és a munkádat nem is kritizáltam, hiszen nem ismerlek olyan jól, mint Te engem. Hogy is jött a képbe tulajdon képpen?
2013. jún. 18. 19:32
 12/16 anonim ***** válasza:

hát ez a nő rosszul érezte magát, attól félt, esetleg illetlen velünk, FÉRFIAKKAL szemben, és feltett egy kérdést, hogy biztos legyen magában

és te látatlanban feltételezed, hogy ő majd büszkén bunkó lesz, és nem köszön..

most komolyan, mit baromkodsz itt?

(kéretik ezt sem kimoderálni)

2013. jún. 18. 19:55
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

Nem baromkodok. Beszélgetünk. Hogy milyen stílusban, az más kérdés. Talán kicsit hevesebben reagáltam először, mint illett volna, ő viszonozta. Ennyi történt.

Mellesleg egy kicsit máshogy értelmezzük a kérdését. Én egy csepp számonkérést érzek benne. Olyan "mi az, hogy nem köszönnek nekem előre?!" érzést...

2013. jún. 18. 20:03
 14/16 anonim ***** válasza:

érzel benne, csak nincs

maradjunk ennyiben

2013. jún. 18. 20:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Én nem így gondolom, de ez úgy látszik, csak rám tartozik.
2013. jún. 18. 20:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Van illendőség, ami szerint a nőnek előre köszönnek. Vagy betartják, vagy nem. Van másik illendőség, mi szerint a nagyon nagy korkülönbségnél a fiatalabb köszön, amit vagy betartanak, vagy nem. Egy munkahelynek lehet saját normája, nem biztos, hogy jó, de saját. Az is egy norma, hogy általában senki se köszön senkinek.

Azt mondanám, légy annyira öntudatos, hogy magad ítéled meg. Akik nem köszönnek, azoknál te se teszed. Ha ez a saját mércéd. Én például egyeseknek előre köszöntem, mások nekem, megint másokról pedig egy idő után leszoktam. Voltak közülük, akik ezt később szóvá tették. Azt mondtam, egy bizonyos szint fölött szívesen alkalmazkodom. Többé nem volt téma.

De azt kétleném, hogy hosszú távon szívesen lennél "otthonülő, háztartást vezető nő, akit eltart a férje". Azt kell gondolnom, fogalmad sincs, milyen unalmas, fárasztó és megalázó ez hosszú távon. Hacsak nem találsz valami célt. Azok is sokfélék lehetnek.

2013. jún. 19. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!