Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha nyakon öntöm vízzel az...

Ha nyakon öntöm vízzel az alattam lakót, virág locsolás címszón, mert állandóan kint dohányzik és miatta nem tudunk ablakot nyitni, az törvénybe ütközik?

Figyelt kérdés
Vagy csak megromlik a viszonyunk. Már nagyon unom, hogy állandóan telemegy a lakás cigifüsttel, ha mégis kinyitjuk az ablakot. De mondta, hogy ő a lakásában nem dohányzik. De így olyan mintha a mi lakásunkban dohányozna.
2009. okt. 11. 18:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
én megértelek téged,de azért otthon azt csinál amit akar.gondolom az utcán se förmedsz rá minden dohányzóra hogy ugyan gyújtson már rá máshol mert téged zavar.pl.buszmegálló.megkéred ne járjon azzal a busszal mert zavar a cigi?nyiss ki másik ablakot ha van ne azt ami az erjkély felett van.vagy mikor megérzed akkor csukd be.de szerelhetsz fel az ablakra egy külső ventilátort.az elhajtja a füstöt.láttam már ilyet.
2009. okt. 14. 17:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Ahol élek, a mi városunkban már nem lehet a buszmegállókban dohányozni szerencsére, a város rendeletet hozott rá. Na mindegy, kicsit bonyolultabb a problémánk, mert van még 2 ablakunk, az egyik szintén bagószagos, a másiknál, meg mintha laci-konyha működne alattunk olyan. Én szeretem a friss levegőt, jó időben szeretném egész nap nyitvatartani az ablakokat. De 3-ból, így 1-et sem tudok. De ez nem csak az én problémám, a felettünk lakók is ugyan így kénytelenek tűrni. De már megint miért a kellemetlen szomszédokat kell eltűrni, miért nem lehet úgy élni, hogy a másik ember is jól érezze magát a saját otthonában. Ez előtt is panelban éltem, 10 évig, de ott nem voltak ilyen problémák, míg azt nem hiszi valaki, hogy én vagyok túl szenzitív, van mihez hasonlítanom, azért is tűröm ilyen rosszul a jelenlegi helyzetet.
2009. okt. 14. 20:26
 13/15 anonim ***** válasza:
40%
de te most azt szeretnéd ha más nem dohányozna,nem főzne....te szeretnéd egész nap nyitva tartani az ablakot....tehát mindenki hozzád alkalmazkodjon.biztos van hely ahol cigiznek,nem hiszem hogy teljesen ki tudod kerülni.ha szereted a friss levegőt,menju a hegyekbe,vagy egy farmra.ahol magad vagy.én is panelban lakok,itt is van kajaszag ami bejön,meg cigi.épp ezért este nyitok ablakot mikor nem főznek.aki panelba megy annak számolni kell ezekkel.sajnos ez van.megkérheted pl.a kajást hogy használjon elszívót.muszály alkalmazkodni egy ekkora közösségben!
2009. okt. 15. 20:38
 14/15 anonim ***** válasza:
36%
Egyszer mond meg neki utána nyugodtan öntsd le. Neki is alkalmazkodnia kell nem csak neked...
2009. okt. 29. 19:32
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy bérház magasföldszintjén volt az iroda, ahol dolgoztam, ott történt egy ilyen eset, hogy a felettünk lakó lezúdított egy vödör hipos vizet a kint beszélgetőkre (a cigi dolog bennt megoldott volt), csak levegőzni mentek ki, és pont a legszótlanabb srác kapta a hipós vizet a nyakába. A nőre rá lett hívva a rendőrség, aki persze nem nyitott ajtót, a rendőrök rátörték, kapott jó kis pénzbüntetést meg a tisztítás számláját, azóta behúzza fülét-farkát és még előre is köszön mindenkinek.

Megérdemelte a büntetést, mert hogy jön ő ahhoz, hogy vizzel locsolja az udvaron levő embereket??? Egyébként a közös udvar, ezért közös, ha ő ott akar cigizni, szíve joga, mint ahogy neked beszélgetni, vagy a gyerekeknek játszani.

2010. ápr. 23. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!