Mi ez a kiújult érdeklődés az elmúlt évtizedek technológiája iránt?
Figyelt kérdés
Vinyl LP-k, kazetták, polaroid fényképezőgépek leginkább. Úgy veszem észre egyre több embert érdekelnek. Hogy megbizonyosodjak róla, nem csak így gondolom, rákerestem a neten, ezekre az analóf technikákra, és tényleg. Az emberek még manapság is érdeklődnek ezek után. Az egyik részük az a korosztály, akik ebben nőttek fel. A másik, akiknek már ezek nem szerepeltek az életükben, csak most próbálják elővenni őket. Mindkét korosztályt megértem, részben. Az idősebbeket igazából szinte teljesen, mert ha van otthon egy csomó LP lemezük, egy jó lejátszóval, emlékek is kötik őket hozzá, akkor minek váltsanak. De itt mostani generáció, akiknek ugye semmi személyes élményük nincs ezekkel. A lemezgyártó cégek, zenekarok is egyre több lemezüket jelentetik meg LP lemezen. Ez még egy bizonyíték, ami igazolja hogy növekszik a kereslet. Én sem az analóg korba születtem, igaz kiskoromban még én is kazettáról hallgattam zenét, meg filmes fényképezőgépünk volt, de most már ezekből nincs semmi. Ha visszagondolok, szeretem a kazettákat, lehet épp ezért, de tudom, hogy nem a legjobb a minőségük, így nem veszek. A vinylről nincs tapasztalatom egyáltalán. De azt tudom, hogy a CD-nél egyik sem praktikusabb. Berakod a Hi-Fi-be, és megy az album. Nem kell fordítgatni. Egyszerűbb, magának CD-nek akarbantartása is. Praktikusabb. A digitális fényképezőgép szintén. Ellenérvnek leginkább azt olvastam, hogy az analóg technikák azért jobbak, mert jobban szólnak, vagy jobb kép készíthető velük. Erre ellenvélemény, hogy ahhoz nagyon jó cuccok kellenek, több 100.000 forint. Tehát az egész analóg technika macerásabb, leginkább annak, aki a 0-ról kezdi. Mit gondoltok, miért van mégis újra terjedőben?2013. jún. 13. 22:33
11/11 anonim válasza:
Ja, a közepén a fejtegetésemből kimaradt, hogy van aki meg 10 évente vagy még ritkábban ad ki albumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!